zondag 30 september 2012

Sportlust 3 - Zwammerdam 2

Zaterdag 29 september kwam Zwammerdam 2 op bezoek op sportpark Cromwijck. Een ploeg uit de 'polder' waar we in het verleden nog wel eens moeite mee hebben gehad.

Ten opzicht van vorig week vier andere namen in de basisopstelling; Stijn, Niels, Danny en Rick.

Net zoals vorige week begon Sportlust sterk aan de wedstrijd. Sportlust kreeg alle ruimte van het zwakke Zwammerdam. Na 8 minuten viel de 1-0 uit een individuele actie van Kay-Arne die vanaf de linker flank naar binnenkwam en na wat kappen en draaien bekeken raak schoot. Sportlust rook bloed en zette Zwammerdam verder onder druk.
In de 12 minuut was het weer raak, een corner werd door de keeper van Zwammerdam in zijn eigen goal gewerkt na het verlengen van Kay-Arne. In minuut 15 was het Jesper die de bal over de te ver uitgelopen keeper in de goal werkte: 3-0. En nog was Sportlust nog niet klaar met de scoringsdrift. Na een vloeiende aanval over de rechterflank liet praatjesmaker Rick de bal bekeken op zijn hoofd vallen en bal verdween in het net: 4-0. Hierna liet Sportlust de touwen wat vieren zodat Zwammerdam wat meer in de wedstrijd kom komen. Dit leverde dan ook de 4-1 op na een afvallende bal bij een corner werd de bal knap binnengeschoten. Dit was ook de ruststand.

Sportlust startte niet scherp aan de 2e helft en in de 50e minuut viel dan ook de 4-2 na een van richting veranderde vrij trap. Vijf minuten kreeg Zwammerdam zelfs de kans op de 4-3 na een goedkoop gegeven strafschop maar gelegenheids doelman Stijn pareerde de bal knap.
Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Mark Rekers zorgde nog wel voor de 5-2 na een knappe aanval over de linkerflank. In het restant van de wedstrijd mochten alle wisselspelers (5) nog speelminuten maken.

Al met al een goede overwinning met goed spel in de 1e helft maar wat was er gebeurd als de 4-3 wel was gevallen? Volgende week de uitwedstrijd tegen laagvlieger IJVV de Zwervers.

Keeper: Stijn.
Verdediging: Niels, Marc, JorisV, Danny (65 Jaron).
Middenveld: Martijn(70 Leo), Mark, Kay-Arne, Maarten (80 Sander).
Aanvaller: Jesper (69 Rik V),Rick (85 Collin).