woensdag 19 september 2012

Sportlust 3 – VVOR 2

Auteur: Daan vd Steeg

Vandaag stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. VVOR werd vorig jaar laatste in de competitie, maar wist bij ons wel 3 punten mee naar Rotterdam te nemen.

Om half twee waren er slechts 10 spelers aanwezig. De overige spelers mochten eerst aan de bak met het 4e. Met een heerlijk zonnetje trapten we om 15.00 uur af op het kunstgrasveld. Waar vorige week slapjes en ongeconcentreerd gestart werd stond het vandaag wel vanaf de aftrap. Achterin werd de bal prima rondgespeeld en Sportlust controleerde de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft speelde Jesper zich prima vrij en kon richting de doelman van VVOR. Joost was mee opgekomen en smeekte Jesper de bal af te spelen. Deze koos echter voor een schot wat een prooi was voor de keeper. Enkele minuten later kreeg Jesper wederom een kans, maar ook deze keer was de keeper een sta in de weg.
Op slag van rust wist Joost te profiteren van geklungel in de VVOR defensie. Op de middencirkel pikte hij een foute terug speelbal op en schoof vanaf punt 16 de bal beheerst in de hoek. 1-0!

In de rust kregen we de opdracht VVOR onder druk te zetten. Zover kwam het in het eerste kwartier niet. VVOR zette een tandje bij en probeerde de aansluiting te forceren. Op een hoge bal bracht Luuk redding, maar de VVOR spits lande hierbij op zijn vinger. Luuk kon de wedstrijd niet voorzetten en werd vervangen door Colin. Vanaf dat moment herpakte Sportlust zich en was de wedstrijd weer onder controle. Joost werd vervangen door Rik en al snel na zijn entree was hij succesvol. Na een keurig opgebouwde aanval kwam de bal bij Jesper. Deze verlengde de bal op Rik die richting de 16 meter kon. Hij dacht niet na en schoot diagonaal de bal in de verre linkerhoek, 2-0!
Een paar minuten later deed Colin exact wat de trainer van hem vroeg. De lange bal spelen op de snelle Rik. Deze draaide zijn lichaam handig tussen verdediger en bal. Na 2 stuitertjes besloot hij de bal vol op de wreef te pakken. 3-0! Wedstrijd gespeeld en de 3 punten bleven in Woerden.

Volgende week wacht de ongeslagen koploper.

Achteraf bleek dat Luuk zijn vinger gebroken heeft. De komende periode moeten wij hem helaas missen. Luuk, beterschap met je herstel!!

Keeper: Luuk Kastelein (Colin de Graaf ’60)
Verdediging: Mark Rekers, Joris Vermeulen, Marc Nederend, Daan van der Steeg (Laurens Karsemeijer ’85)
Middenveld: Martijn Staal, Maarten Visser, Sander van Hattem (Jaron Blonk’70) Kay-Arne Heskes
Aanval: Joost Hoogendoorn ( ’65 Rik Verweij), Jesper Uittenboogaard