maandag 12 september 2011

De afgelopen weken

Hierbij een samenvatting van de afgelopen weken:

1e oefenwedstrijd:
Na een 7-tal trainingen stond zaterdag 13 augustus de oefenwedstrijd tegen sc Woerden 2 op het programma. Dit werd een eenvoudige 3-1 overwinning.

Bekerwedstrijden:
1. Op verzoek van Rijnsburgse Boys 3 werd de 1e bekerwedstrijd afgewerkt op donderdag 18 augustus. We wedstrijd eindigen in een 3-3 gelijkspel nadat in de slotfase een 3-1 voorsprong werd weggegeven.

2. Dinsdagavond 23 augustus werd er op eigen gelegenheid afgereisd naar buur Kamerik 2. Na eerst op voorsprong gekomen te zijn werd er met 2-1 achterstand gerust. In de tweede helft zorgde Winston met 2 doelpunten er toch nog voor dat de 3 punten meegingen naar Woerden.

3. Zaterdag 27 augustus stond de bekerwedstrijd tegen Valken '68 4 op het programma. Echter Valken kon geen elftal op de been brengen en de wedstrijd kon niet doorgaan. Dus geen generale repetitie voor de 1e competitiewedstrijd van komende week.

Doordat Rijnsburgse Boys met een grotere marge won van Kamerik is ervoor ons geen vervolg in de beker.

Kick-off:
Vrijdagavond 2 september was er de kick-off van het seizoen voor de gehele b-selectie, iedereen werd verwacht bij onze nieuwe sponsor Stonecold. In het eerste deel van de kick-off werd onder professionele begeleiding een jambe workshop afgewerkt, bij een aantal jongens was het ritme-gevoel ver te zoeken. In het tweede gedeelte werd de selectie opgedeeld in groepjes en moest er een originele manier van juichen bedacht worden. De winnaars werden echter het weinig originele bowling.

Voor het echie:
Zaterdag 3 september werd er afgereisd naar het vlaardingse CWO. Geluk speelde we op een echt grasmat want kunstgras was bij dit weer (zonnig en 27 graden) niet te doen. De wedstrijd begon redelijk goed, sportlust kon de bal achterin lekker rondgaan en CWO hanteerde alleen de lange bal. Maar door het vroeg uitvallen van Sven (smerige overtreding vanachter) en Leon (verdraaide zijn knie) raakte sportlust de organisatie een beetje kwijt. CWO kon niet gevaarlijk worden, Sportlust had de mogelijkheid om gevaarlijk te worden uit dode spelmomenten maar ging hier slordig mee om. Zodoende een 0-0 ruststand

Het 1e kwartier van de 2e helft gebeurde er niet veel, alleen de show-duik van ondergetekende was het vermelde waard, is hier nog een foto van gemaakt? Na een kwartier in de 2e helft ontbrande de wedstrijd Winston werd binnen de 16 neergehaald door zijn directe tegenstander, Robin verzilverde deze buitenkans. Sportlust kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, doordat op het middenveld maar half een duel werd aangegaan kon CWO de lange bal geven, de linksbuiten kon naar binnen trekken en legde af op de inkomen spits en deze schoof de bal binnen. Hierna kreeg Sportlust meer grip de wedstrijd doordat CWO het conditioneel niet meer kon bijlopen. 20 minuten voor tijd werd Jesper in de diepte gestuurd en met buitenkantje rechts werd de bal in 1 keer over de uitlopende keeper geschoten 1-2. In de resterende 20 minuten kon CWO alleen nog maar gevaarlijk worden uit corners. Een mooie zwaarbevochten overwinning.