maandag 17 november 2008

Sportlust 3 - Alexandria 2 1-2

Afgelopen Zaterdag kregen we Alexandria 2 op bezoek. Voor Alexandria, wat in de week daarvoor wist te winnen van Zevenhoven, had de trainer een tactisch strijdplan in elkaar gezet wat bestond uit compact voetbal met de linies dicht op elkaar. Dit leidde er toe dat Alexandrie met moeite hun aanvallers wisten te bereiken en dat Sportlust vaak gevaarlijk was bij een snelle omschakeling. Helaas viel al snel onze aanvoerder uit door een erg ongelukkige actie waarmee hij zijn schouder uit de kom wist te krijgen. Niels Palm werd zijn vervanger en in het veld waren hierdoor enige omschakelingen. Na ongeveer een half uur goed voetbal van Sportlust wist Robin van de Kreeke de 1-0 te maken. Sportlust ging met een goed gevoel de rust in maar wist dat het ook in de 2e helft scherp moest blijven.

In de 2e helft begon de “jarige job” erg opmerkelijk tegen Sportlust te fluiten. Na de 60e minuut wist Robin van de Kreeke zijn 2e van de dag te maken. De vlag van de grens bleef naar beneden maar toch wist de scheidsrechter 100% zeker dat het buitenspel was. De stand bleef hierdoor 1-0. Hierna werd Sportlust nog 2x afgefloten voor buitenspel wat 2x een groot twijfelgeval was. Ook zag de scheidsrechter hierna in alle acties van Sportlust overtredingen en werd het een zielige vertoningen wat de scheidsrechter liet zijn en excuseerde de tegenstander zich zelfs voor het gedrag van de leidsman. Hierna gebeurde het waar iedereen al bang voor was, na een klein foutje achterin werd het 1-1. Kort daarop volgde ook nog eens de genade klap voor Sportlust en werd het zelfs 1-2. De scheidsrechter die geen zin had om zijn eigen feestje te missen floot in de 86e minuut al af (bron Peter van Oudenallen met de stopwatch).

Hierop volgde nog een korte woordenwisseling tussen de Trainer van Sportlust en de scheidsrechter. Blijkbaar had de scheidsrechter spijt van zijn gedrag en gaf hij Sportlust alsnog 3 punten door het wedstrijd formulier verkeerd in te vullen.