zondag 9 november 2008

Spirit 3 - Sportlust 3 1-4

Een zeeeeeer nuttige overwinning zaterdag tegen hekkensluiter Spirit. Door het gelijkspel tussen Zwammerdam en WDS stijgen we van 11 naar 9, qua verliespunten gedeeld 6 en in de 2e periode numero uno. Eén en ander is hier te zien.

Het begon natuurlijk allemaal met de jaarlijkse schijnbaar ellenlange autorit naar Oudekerk. Aangekomen op het sportpark bleek kunstgras de ondergrond te worden en de ruimte om warm te lopen minimaal. De tactiek was logischerwijs aangepast na opeenvolgende nederlagen. De 4-3-3 met Joost, Robin en Mark in de spits werd overigens wel gecontroleerd (verdedigend) uitgevoerd en daar wist Spirit heel moeilijk mee om te gaan. Vlak voor rust scoorde Tim uit een vrije trap van Robin. Eindelijk weer eens een voorsprong dus.

Vlak na rust werd de voorsprong onmiddelijk vergroot, wederom Tim op een lange bal van achteruit en Robin uit een vrije trap: 3-0. Onvermijdelijk is dan dat de tegenstander opportunistischer gaat spelen. De verhoogde druk op de achterhoede, met name door vrije trappen van de zijkanten resulteerde in een tegentreffer. Maar onder leiding van uitblinker van Dongen wist Sportlust terug te knokken. De 4-1 van Joost had een luchtje van buitenspel maar bleek wel de nekslag voor Spirit. In het vervolg van de wedstrijd waren er nog kansen op meer, maar door de vermoeide benen stond het vizier niet meer op scherp.