maandag 14 december 2009

Noordwijk 3 - Sportlust 3 5-2

Het is maar goed dat de winterstop is aangebroken. Het wordt weer kouder buiten, en zoals elk jaar bij Sportlust wordt dan ook het aantal blessures groter. Gevolg hiervan is dat er zaterdag maar liefst zes spelers (Derk, Jesper, Joris, Winston, Leon en Sven) ontbraken die normaal gesproken in de basis staan. Dat wij het gemis van deze spelers niet kunnen opvangen bleek wel uit deze wedstrijd. Sportlust begon nog wel goed aan de wedstrijd. Achterin waren de zaken goed op orde, en na 20 minuten was het Timo die met een droge knal van de rand van het strafschopgebied de 0-1 liet aantekenen. Maar nadat Noordwijk al de binnenkant van de paal had geraakt, werd een minuut of tien voor rust een makkelijke vrije trap gegeven door de scheidsrechter. De aanvoerder van Noordwijk zette zich achter de bal en schoot deze prima binnen: 1-1. Voor de rest gebeurde er eigenlijk vrij weinig voor rust. Niet snel na rust werd de wedstrijd beslist. Binnen een paar minuten tijd werd middels een aanval over rechts en een schot van afstand de 2-1 en 3-1 op het bord gezet. Uit een vrije trap kon Marc N. nog wel de 3-2 binnentikken, maar eigenlijk zat het er al niet meer in. Er werd nog wel aangedrongen maar echte kansen werden niet meer afgedwongen. Een vrachtlading aan corners wel, zoals gewoonlijk, maar ook daarmee konden we niet gevaarlijk worden. Doordat er achterin risico's genomen moesten worden kon Noordijk nog naar 4-2 en 5-2 counteren. Een vervelende nederlaag, en zo is er uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop maar 1 schamel puntje binnengesleept. Heel jammer, maar doordat de ploegen om ons heen ook punten blijven verspelen is de tweede plaats nog zeker niet buiten bereik. Als we na de winterstop weer iedereen fit hebben, kunnen we zeker nog een rol van betekenis gaan spelen. Aanstaande zaterdag nog een bekerwedstrijd, thuis tegen Gouda 2. Ze zeggen dat de beker de kortste weg naar Europees voetbal is, dus laten we maar een beetje de cupfighter uit gaan hangen om zo in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in te gaan....