zondag 28 september 2008

ARC-Sportlust 2-3

De eerste uitwedstrijd van het seizoen leverde ook de eerste uitzege op. Een prima eerste helft met goals van Rob en Tim werd gevolgd door een zeer moeizame tweede helft. De ervaren krachten van ARC 4 zetten hun handige spits Gelderblom en draaischijf van Meggelen in en overklasten het onrustige Sportlust. Mede door een dubieuze penalty werd het al gauw 2-2. Echter veel oudere, ervaren spelers in een team heeft het nadeel dat het conditioneel wel eens minder is. Het laatste deel van de wedstrijd kon Sportlust de druk weer opvoeren. De winnende treffer was een even dubieuze strafschop. Meegekomen captain Martijn probeerde een onmogelijke voorzet van Frank vDongen nog binnen te tikken (en raakte de lat) maar werd daarbij lichtjes vastgehouden. De toegekende penalty werd vervolgens na enige discussie feilloos door hem ingeschoten. ARC'er Gelderblom was zo over de zeik dat hij zijn 2e geel pakte en na wederom enige discussie besloot de scheids om er maar meteen mee op te houden.

Volgende week wacht Leonidas die zaterdag klop kregen van nieuwe koploper Zevenhoven:

Leonidas-Zevenhoven 1-4
Het derde elftal (team Prijs) won met 1-4 bij Leonidas 2 en door de nederlaag van Gouda 2 heeft het de koppositie overgenomen. Zevenhoven kwam al vroeg op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Edo de Zwaan en Jos v/d Broek. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3 door opnieuw een doelpunt van Jos v/d Broek, maar niet veel later werd het toch nog 1-3. In de beginfase van de tweede helft was Leonidas een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar deze kansen werden niet benut. Uiteindelijk zorgde een van richting veranderde vrije trap van Jos v/d Broek voor de eindstand van 1-4