zaterdag 11 november 2006

Sportlust 3 – Soccer Boys 2

De topper van het weekend de nummer 2 tegen de nummer 3 stond op het programma. Sportlust tegen Soccer Boys. Het voorwoord van Maurice was duidelijk gewoon er voor gaan!

Het leek allemaal goed te gaan wat eigenlijk voor het eerst was dit seizoen. Kleedkamer was vrij en we konden op tijd omkleden. Er was een gedeelte vrij om de warming up te doen, eerst op veld 3 en toen de ballen er aan te pas kwamen werd er verkast naar het kunstgras. Alles ging goed totdat Maurice de spelers bij zich riep: `Soccer Boys zijn hun spullen vergeten´. De warming up duurde dus een kwartier langer en wederom verliep de voorbereiding op een wedstrijd niet vlekkeloos.

Uiteindelijk konden we ons klaarmaken voor de wedstrijd en stond het team van Soccer Boys ook op de mat. Het begin was overduidelijk voor Sportlust maar die liep tegen een pijnlijke 0-1 achterstand op. Er was een vrije trap voor de dug outs en die werd voor het goal van Sportlust gegooid, de kopsterke luchtmacht van Soccer Boys wisten deze binnen te knikken. Sporlust raakte een beetje van slag en hanteerde ook het speltype van de tegenstander, lange ballen! Dit had weinig zin tegen de reuzen van Soccer Boys. Als klap op de vuurpijl kreeg Mark Pels ook nog de 0-2 om zijn oren. Gevolg was rusten met een 0-2 achterstand iets wat nog niet eerder deze competitie was voorgekomen bij Sportlust.

In de rust hingen de koppies een beetje neer maar door een paar felle en correcte woorden van de trainer: vecht voor wat je waard ben en knok voor je teamspelers, verliezen mag maar dan wel strijdend! Na een flinke oppepper werd de 2 e helft begonnen.

Sportlust begon weer fris en strijdend wat al snel een paar kansen opleverde die niet verzilverd konden worden. Toch viel de 1-2. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld op een kleine 18 meter werd om de muur gekruld in de linkerhoek door Winston van Straten. Nu was nog alles mogelijk opzoek naar de 2-2. Het spel ging over en weer, Soccer Boys kwam nog een aantal keer voor het doel van Sportlust en Sportlust kwam ook een aantal keer gevaarlijk in de buurt van de 2-2. Uiteindelijk moest er tot diep in de blessure tijd worden gewacht. Raoul Lemoine krulde de bal vanaf rechts de 16 in en Sjaak Haasnoot wist de bal met zijn hoofd te schampen zodat deze in de linkerhoek belandde. 2-2 en net op tijd. 2 Minuten later floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Een gelijkspel 2-2 is een terechte uitslag. De punten worden gedeeld en dat pakte heel niet zo heel slecht uit want later die middag werd bekend dat Jodan Boys (nummer 1 uit de competitie, Red) tegen Schoonhoven ook punten heeft verspeeld door met 0-0 gelijk te spelen. Verslag van deze match is te lezen op www.cvvdejodanboys.nl .