zaterdag 2 september 2006

Sportlust 3 - Moerkapelle 2

Begin van de nieuwe competitie werd goed begonnen door de boys van Sportlust 3. Na een tegenvallende laatste wedstrijd in de beker, moesten spelers onder leiding van een nieuwe trainer Maurice Lesimanuaja in deze wedstrijd laten zien dat ze klaar voor de competitie waren.

De 1e thuiswedstrijd, tegen nieuwkomer in de 3e klas Moerkapelle 2, begint Sportlust 3 als een team dat a jaren samenspeelt. Hoog baltempo en veel kansen. Het is Joost Hoogedoorn die de eerste competitie treffer in de touwen schiet. Vanaf de punt van de 16 meter krult de bal vanaf de rechterschoen van Joost Hoogedoorn in de kruis. Niet veel later laat Ronald Voorbergen zien dat hij heel de zomer heeft geoefend op de vrije trap, deze krult hij mooi over de muur buiten bereik van de doelman. De drie nul hangt in de lucht, Moerkapelle word in de eerste helft totaal overklast. Door snel druk te zetten op de beide backs van Moerkappele komt Sportlust telkens snel in balbezit. Deze keer was het Raoul Lemoine die over de rechterkant doorhaalt tot de achter lijn en de bal voor de goal terug legt, de bal schiet door een heel stel benen heen tot aan de voeten van Rik Kramer die de 3-0 achter de doelman prikt.
Het enigste wapenfeit wat Moerkapelle terug kon doen waren een paar speldenprikjes op de goal van Mark Pels, en een vrije trap vanaf 18 meter, die er helaas vlak voor rust toch even invloog.

Maurice geeft in de rust aan echt te genieten van het voetbal maar waarschuwt uit te kijken in de tweede helft voor de 3-2. De boodschap die mee word gegeven is ga gewoon door met het spelletje wat er nu gespeeld word.

Alleen, helaas werd dit niet echt opgevolgd. Sportlust probeerde opzoek te gaan van de 4e goal van de middag maar er kwamen steeds meer gevaarlijke counters van Moerkapelle. En waar voor gevreesd werd gebeurde, door een snelle counter en een haperende buitenspelval prikte Moerkapelle de 3-2 binnen.
De rest van de tweede helft was spannend om te zien, er werd gestreden voor elke meter en Sportlust hield stand. Dit ook zeker door goed keeperswerk van Mark Pels die schoten de baas was en in de 1 op 1 duels telkens als winnaar bleef staan.

Toen het eindsignaal klonk, waren de eerste 3 punten binnen, al was het wel met moeite het was verdiend.