maandag 26 september 2011

WDS 2-Sportlust 4

Een nieuwe redacteur! Door Michael Boere:

Op een zonnige herfstmiddag moesten de mannen van Sportlust 4 aantreden in het mooie plaatsje Driebruggen. Tijdens het verzamelen werd het al snel duidelijk dat het originele plan om te gaan fietsen al snel overboord ging, mooi om te zien dat de trainer wel op fiets kwam om ons aan te moedigen.
De heenreis ging vlot en we waren al snel ter plaatse om ons voor te bereiden op de wedstrijd.
Nadat iedereen zich omgekleed had begaven we ons naar het veld wat door de droogte en lengte van het gras een stroperig effect had. Na een behouden warming up waarbij al snel duidelijk werd dat de energie iets gespaard moest worden gingen we naar de kleedkamer. Het aanvalsplan zou zijn om direct de aanval te zoeken, druk te zetten en door te schuiven, dit was anders dat de voorgaande wedstrijden waarbij de afwachtende houding werd aangenomen.

De wedstrijd begon goed en het spel golfde heen en weer. De aanvallende intenties van Sportlust waren ook goed maar de uitvoering was vaak slordig wat snel balverlies betekende. Verdedigend stond het redelijk goed in de 1 op 1 en ook Colin keepte een prima eerste helft. Toch viel wederom een tegengoal en wat er precies fout ging is mij nog een raadsel, feit was wel dat er opeens 2 man alleen voor Colin opdoken en hij kansloos was. In de rust werden 2 wissels toegepast en kleine aanpassingen aan de opstelling gemaakt.

Het plan was om door te gaan zoals in de 1e helft begonnen was en proberen de gelijkmaker te forceren.
Dit resulteerde in enig overwicht voor Sportlust en de 1-1 leek ook in de lucht te zitten.
Het gevaar van op de aanval spelen kwam dan ook terug in de vorm van gevaarlijke counters van WDS, in één van die counters kwam er een diepe bal vanuit het middenveld en was het simpel binnentikken voor de spits van WDS nadat hij de bal breedgespeeld kreeg voor een bijna open doel.

De keeper van de 2e helft  Joey had nog een paar goede reddingen maar het mocht niet baten.
De counters van WDS werden steeds gevaarlijker en ook bij Sportlust werd het steeds slordiger.
Toen uiteindelijk de 3-0 viel was het dan ook gebeurd. Een heel klein kansje voor Jaron had een eretreffer kunnen zijn, maar hij bewaart hem voor volgende week.  Conclusie van deze wedstrijd is niet moeilijk te trekken, we hebben collectief gefaald. We spelen met zijn allen, en we verliezen ook met zijn allen.

zondag 25 september 2011

Twitter account ge(her)activeerd

Ja,ja Sportlust B-selectie gaat met zijn tijd mee. Na een restyle van het blog is nu ook het twitter account nieuw leven in geblazen. De meeste op twitter actieve selectie leden hebben al een follow te pakken van @Sportlust3en4. In de rechterkolom staat ook zo'n handige Follow-button. Het is natuurlijk het leukst als er meerdere beheerders zijn die (op wedstrijddagen) de prestaties van 3 en 4 kunnen twitteren. Voor de vrijwilligers is het password bij ondergetekende aan te vragen.

donderdag 22 september 2011

zondag 18 september 2011

Sportlust 4 loses a battle

Sportlust 4 loses a battle.
The third game of the season was a game with a special touch. The referee came all the way from England to lead this important match in the Dutch 3rd reserves League. The visitors wore the same white shorts as Sportlust.  According to the ref this was not allowed back home in the FA Cup, but here he would allow it.
The red-white home team had a good, healthy squad of 12 players with ofcourse a new goalkeeper in the name of Jitse (already the 22th player on the form in this early season).

The game plan was to let the visitors play on their own half and attack them on our half. The first element was executed well, the second part poorly. This resulted in several chances for DSO in the first half and none for Sportlust, apart from some dangerous corners. The visitors broke the deadlock just before halftime after a well played pass by the 'Crouch like'- centre forward: 0 -1. In the second half the game become more intense. Sportlust tried to pressurize the DSO-defense which resulted in some half chances. The tackles become more English style. The older visitors needed all their substitutions and used the time-stalling techniques. Although the ref had a good eye on that, he even booked the left back for hesitating at a throw in.
Unfortunately the all or nothing tactic of Sportlust resulted in a goal on the other end. An unnecessary 2-0 defeat against a mediocre opponent, but the individual performances of the players have to improve otherwise wins are not going to happen.

maandag 12 september 2011

De afgelopen weken

Hierbij een samenvatting van de afgelopen weken:

1e oefenwedstrijd:
Na een 7-tal trainingen stond zaterdag 13 augustus de oefenwedstrijd tegen sc Woerden 2 op het programma. Dit werd een eenvoudige 3-1 overwinning.

Bekerwedstrijden:
1. Op verzoek van Rijnsburgse Boys 3 werd de 1e bekerwedstrijd afgewerkt op donderdag 18 augustus. We wedstrijd eindigen in een 3-3 gelijkspel nadat in de slotfase een 3-1 voorsprong werd weggegeven.

2. Dinsdagavond 23 augustus werd er op eigen gelegenheid afgereisd naar buur Kamerik 2. Na eerst op voorsprong gekomen te zijn werd er met 2-1 achterstand gerust. In de tweede helft zorgde Winston met 2 doelpunten er toch nog voor dat de 3 punten meegingen naar Woerden.

3. Zaterdag 27 augustus stond de bekerwedstrijd tegen Valken '68 4 op het programma. Echter Valken kon geen elftal op de been brengen en de wedstrijd kon niet doorgaan. Dus geen generale repetitie voor de 1e competitiewedstrijd van komende week.

Doordat Rijnsburgse Boys met een grotere marge won van Kamerik is ervoor ons geen vervolg in de beker.

Kick-off:
Vrijdagavond 2 september was er de kick-off van het seizoen voor de gehele b-selectie, iedereen werd verwacht bij onze nieuwe sponsor Stonecold. In het eerste deel van de kick-off werd onder professionele begeleiding een jambe workshop afgewerkt, bij een aantal jongens was het ritme-gevoel ver te zoeken. In het tweede gedeelte werd de selectie opgedeeld in groepjes en moest er een originele manier van juichen bedacht worden. De winnaars werden echter het weinig originele bowling.

Voor het echie:
Zaterdag 3 september werd er afgereisd naar het vlaardingse CWO. Geluk speelde we op een echt grasmat want kunstgras was bij dit weer (zonnig en 27 graden) niet te doen. De wedstrijd begon redelijk goed, sportlust kon de bal achterin lekker rondgaan en CWO hanteerde alleen de lange bal. Maar door het vroeg uitvallen van Sven (smerige overtreding vanachter) en Leon (verdraaide zijn knie) raakte sportlust de organisatie een beetje kwijt. CWO kon niet gevaarlijk worden, Sportlust had de mogelijkheid om gevaarlijk te worden uit dode spelmomenten maar ging hier slordig mee om. Zodoende een 0-0 ruststand

Het 1e kwartier van de 2e helft gebeurde er niet veel, alleen de show-duik van ondergetekende was het vermelde waard, is hier nog een foto van gemaakt? Na een kwartier in de 2e helft ontbrande de wedstrijd Winston werd binnen de 16 neergehaald door zijn directe tegenstander, Robin verzilverde deze buitenkans. Sportlust kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, doordat op het middenveld maar half een duel werd aangegaan kon CWO de lange bal geven, de linksbuiten kon naar binnen trekken en legde af op de inkomen spits en deze schoof de bal binnen. Hierna kreeg Sportlust meer grip de wedstrijd doordat CWO het conditioneel niet meer kon bijlopen. 20 minuten voor tijd werd Jesper in de diepte gestuurd en met buitenkantje rechts werd de bal in 1 keer over de uitlopende keeper geschoten 1-2. In de resterende 20 minuten kon CWO alleen nog maar gevaarlijk worden uit corners. Een mooie zwaarbevochten overwinning.

Zaterdag 10 september:
Een 1-4 verlies van promovendus Berkel 2, wil iemand hiernog wat over zeggen?

zondag 11 september 2011

2e speelronde

En speelronde 2 zit er ook alweer op. Gemengde resultaten van de selectieelftallen van Sportlust op waarschijnlijk de laatste fraaie en warme voetbalzaterdag van 2011.  Het 1e steelt de overwinning van Huizen, het 2e krijgt drie penalties tegen en verliest met 4-2.

Het 3e speelde een teleurstellende wedstrijd tegen Berkel: 1-4. Hier is de link naar een fotoreportage van die wedstrijd. Als er iemand nog een wedstrijdverslag heeft, plaatsten we die hier natuurlijk ook.

Het 4e was geteisterd door afwezigen, maar speelde met de invalkrachten een heel behoorlijke, gedisciplineerde wedstrijd. Twee keer op voorsprong gekomen. Machtig schot van Bas en feilloze penalty van Leo. Maar uiteindelijk 2-2 was een terechte uitslag.

En tenslotte, hierbij ter download het complete speelschema voor het seizoen van 3 en 4 incl. vlag- en wasschema in een handig 1-pagina sheet. De link staat ook in de rechterkolom boven de topscorerslijst.

Sportlust 3 - Berkel 2 (10 sep 2011)

Een fotoreportage van de wedstrijd door de ogen van de vriendin van Joost (naam?). Vandaar veel nr. 10 in beeld.

zondag 4 september 2011

1e competitieronde

De kop is eraf, eerste competitieronde ligt al weer achter ons. Een overwinning voor 3 en een 'lullige nederlaag' voor 4. Ook dit jaar zijn de competitie pagina's via het Haarlems Dagblad te achterhalen, zodat we godzijdank niet Voetbal.nl hoeven te bezoeken. De links in de rechterkolom van de site zijn nu aangepast, maar voor het gemak hier de uitslagen: