maandag 17 januari 2011

Verslag Weekendje Midwolda

Na de oproep van Staal om het afgelopen weekend samen te vatten in een discreet verslag voelde ik me geroepen voor het eerst gebruik te maken van mijn beheerderstoegang van dit immer populaire blog. Let wel, dit is een verslag van mijn ervaringen en het kan dus zijn dat niet alles even correct is. De comment sectie geeft de mogelijkheid ervaringen toe te voegen!

DAG 1:

Organisator Sven was samen met compagnon Lars al vroeg afgerezen naar Midwolda. Dit vroege vertrek werd vervolgens optimaal benut door alvast inkopen te doen, helaas behoorde het inslaan van een pake boter niet tot de mogelijkheden. Tevens hadden beide heren voor alle genodigden een welkomstpresentje in elkaar gezet waar sommige van ons diezelfde avond nog heerlijk van gesnoept hebben. Later op de middag arriveerden ook de auto’s die rond het middaguur waren vertrokken vanuit Woerden alwaar een enkeling zelfs vanuit Maastricht moest komen. Sven en Lars hadden de tap inmiddels aangesloten zodat de net aangekomen mannen deze uitvoerig konden testen. Zodoende werd de middag heerlijk doorgebracht onder het genot van het leggen van een kaartje, het spelen op de 8-bit Nintendo en/of het drinken van bier. Ondertussen werd dit alles professioneel begeleidt door de pompende Hardcore van het dynamische organisatieduo. Tegen het begin van de avond arriveerden ook de laatste auto’s. De inzittenden van deze auto’s mengden zich eigenaardig snel in de routine van de reeds aanwezigen, dit gaf nogmaals aan hoe goed deze groep in een half jaar op elkaar ingespeeld is geraakt. Jochem besloot vervolgens Sven en Lars mee te nemen naar de plaatselijke Vietnamees zodat een ieder diezelfde avond patat met een ambachtelijke kroket/frikadel kon nuttigen. Het avondprogramma was al enkele dagen bekend wat betekende dat de groep zich kon voorbereiden op hetgeen dat komen ging. Nadat de slaapplekken waren verdeeld of opgeëist ging het gros van de aanwezige sportlieden verder met het uitvoerig testen van de tap. Staal had voor deze vrijdagavond een voetbalquiz in elkaar gezet zodat er nog daadwerkelijk nagedacht moest worden. Een strakke loting zorgde ervoor dat er team van 2 personen ontstonden. Het gevreesde favorietenduo Sander & Joey mocht het in de finale opnemen tegen Jochem & Rik. De favorieten deden voorkomen alsof deze finale spannend ging worden om vervolgens met gemak de Cubaanse sigaren in te lijven. De feestvreugde was tegen middernacht compleet toen onze vieze aanvoerder het weekendje een multicultureel tintje gaf. Dag 1 werd uiteindelijk door iedereen op een andere manier afgesloten. Een groep ging verder met kaarten, Hendrik-Jan liet zien dat hij geen 20 meer is en vertrok met de staart tussen de benen naar bed, Derk ragde als een bezetene z’n voortanden in beide polsen om de snoepketting meester te worden, weer anderen gingen het nachtleven van Midwolda uitproberen en anderen dronken gewoon bier en rookten sigaren. Tot slot trakteerden Joey & Kay-Arne de groep diezelfde nacht nog op een spetterend nachtprogramma.

DAG 2:

De ochtend begon stroef dankzij Jochem die een Boer Marcel imitatie gaf en het ontbreken van boter aan de ontbijttafel. Toen iedereen ontwaakt was en ontbeten had kon het middagprogramma beginnen. Dit bestond uit voetballen in de aaneengesloten beach hal. Er werd in toernooivorm gespeeld zodat iedereen zich fanatiek kon uitputten in het mulle zand. Noemenswaardige vermeldingen waren er voor Joris (2 keer scoren in de finale) en Sanchez van Meurs (publiekslieveling). Minder goed ging het met het hele team van ondergetekende, Jochem die een karikatuur van zichzelf maakte door vooral op poten te trappen en Daan die met zijn spot-on Rossini imitatie liet zien waarom deze spits niet zo gemist wordt bij FC Utrecht. De rest van de middag was voor iedereen vrij. Zo was er een groep die besloot nog een grote partij te spelen (20-19, winnende goal van Max), anderen legden opnieuw een kaartje en de minors waren vooral aan het bijkomen van het nachtentertainment. Het duo Sven en Lars ging op pad voor boter en bier zodat de groep niet in huishoudelijke moeilijkheden zou komen. Diezelfde avond werden we getrakteerd op een lekkere barbecue van de eigenaar, de bodem was gelegd. Jochem pakte na het eten zijn momentje door ons middels Powerpoint uit te leggen dat het bankrasmodel voor ons verrassend genoeg geen vereiste was. Ondanks deze open deur was het leuk om de Oranje successen van de volleyballers en het zeekoeienteam te zien. Over zeekoeien gesproken, de zaterdagavond stond in het teken van een bezoek aan het nachtleven van Groningen. Voordat het zo ver was kon iedereen zich rustig voorbereiden. Deze voorbereiding was Jochem echter fataal geworden. Een wildemanstrap tijdens het voetballen zorgde ervoor dat de wreef te ernstig was opgezwollen om de clubs in Groningen te straffen. Een doodzonde aangezien parkeren op een gehandicaptenplek in het centrum van Groningen wel zo makkelijk was geweest. De groep vertrok per trein of bob naar het centrum van Groningen om eindelijk een patroon in de plaatselijke drie gezusters te ontdekken. Helaas is dit niet gelukt maar was het gelukkig wel erg gezellig. Er werd geschuurd, gedronken en gedraaid tot in de vroege uurtjes. Noemenswaardige vermeldingen voor Laurens (het uitpakken van een sletje, de rest van de drie gezusters kon er vervolgens mee aan de haal), Kay-Arne (liet zien over een waanzinnige natuurlijk aangeboren conditie te beschikken), Hendrik-Jan (liet zijn dat hij het nog in zich had om los te gaan), Joris (liet zijn dat je ook door lelijke wijven afgewimpeld kon worden), Max (formule: braken is gelijk aan slapen) en opnieuw Derk (door middel van enkel longinhoud een blaasapparaat op tilt laten slaan). De groep kwam beetje voor beetje aan in het Midwoldase zodat iedereen zich weer op de inmiddels behoorlijk naar ruft riekende slaapkamers kon vervoegen. De alcohol zorgde ervoor dat de slaap al snel zijn intrede kon doen.

DAG 3:

Een zonnige ochtend kon niet voorkomen dat ondergetekende een behoorlijk droge strot had. Tijdens het glaasje water werd duidelijk dat Derk de complete lounge had schoongemaakt. Een kater blijkt dus ook maar relatief te zijn. De sportmannen klommen beetje voor beetje uit de stapelbedden om zich tegoed te doen aan brood, eieren en boter. De drollenlucht in het sanitaire gedeelte van de accommodatie weerhield de helden van 3 en 4 er niet van een frisse douche te pakken. De spullen werden weer ingepakt, Sven werd nogmaals bedankt voor de organisatie, ondergetekende zette erg lafjes een topscore Ninja Fruit op de kaart en de motors werden weer gestart. Tijdens de terugreis leefde bij iedereen de conclusie dat dit een zeer geslaagd weekendje was waarin 3 en 4 lieten zien een erg gezellige groep te hebben. Het is erg mooi om te zien dat er weinig tot geen groepjesvorming is in deze groep, wat mij betreft de basis voor een zeer geslaagde tweede seizoenshelft!

zondag 9 januari 2011

Sportlust - Zuidvogels 4-1

Na een looptraining op woensdag afgelopen zaterdag de eerste balomwentelingen van 2011 tegen Zuidvogels. De gasten uit Huizen waren op uitnodiging van Daan naar Woerden gekomen. Op papier een vriendschappelijke wedstrijd dus, maar daar dachten beide partijen toch anders over. Al met al een goede generale.

Na een wat onwennig begin, begon Sportlust te draaien met Joost op de tien en Winston als gevaarlijkste man voorin. Zijn eerste lob ging nog via de lat mis, maar de tweede poging was raak: 1-0. Door een blunder van de doelman werd het 2-0 bij rust. In het tweede bedrijf enkele nieuwe namen Lars, Niels, Sander en Martijn. Zuidvogels ging aanvallender spelen en Sportlust een stuk slordiger. De gasten kwamen vrij snel op 2-1 en voldoende kans op de gelijkmaker, maar nieuwe eerste doelman Fabian hield zijn doel schoon. Aan de andere kant zorgden Sander en Jesper voor de 4-1 eindstand.