zondag 28 november 2010

BSC '68 2 - Sportlust 3

Zaterdag 27 november 2010 stond de bekerwedstrijd tegen BSC '68 op het programma. Net zoals de vorige bekerwedstrijd kreeg een aantal spelers uit het 4e een kans.

Sportlust begon redelijk goed aan de wedstrijd en had veelvuldig het balbezit maar verder dan twee afstandschoten van Kay-Arne en Sven kwam Sportlust niet. In de loop van de wedstrijd werd BSC steeds gevaarlijker maar gelukkig voor Sportlust stond het vizier van de spitsen van BSC niet op scherp. In de 65e minuut kwam Sportlust met 10 man te spelen omdat Sven zijn tweede gele kaart kreeg van de dramatisch leidende scheidsrechter. Sportlust kwam nog eenmaal dicht bij een doelpunt met een schot van Machiel op de paal. Omdat ook BSC niet tot score kwam moest de winnaar komen via een strafschoppenserie. Jesper (2e) en Joost(6e) faalde vanaf elf meter zodat BSC doorgaat in de beker.

Op verzoek van Martijn:
1.Fabian 2. Niels 3. Derk (Joey) 4. Marc (Jesper) 5. Joris 6. Stephan 7. Kay-Arne 8. Sven 9. Timo 10. Joost 11. Machiel (Matthijs)

We zijn op de helft van de competitie wat betekend dat de returns op het programma staan. Als de weergoden het toestaan gaat het 3e volgende week op bezoek bij Noordwijk 4, de thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen.

Voor het 4e staat de uitwedstrijd tegen Zwammerdam 2 op het programma. De thuiswedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Met de vorm van afgelopen weken moet een goed resultaat mogelijk zijn.

zaterdag 27 november 2010

Nieuw talent!

Daar istie dan, een nieuwe spruit in de van Oudenallen/Karsemeyer familie:

en hij heet Lucas. Volgens oom Laurens nu al de nieuwe ster van Sportlust.

Namens de hele selectie 3/4 van harte gefeliciteerd!

maandag 22 november 2010

ZEVENHOVEN 2 – SPORTLUST 3

Door Winston:

Een week na de eerste nederlaag van het seizoen, konden de zaken weer recht gezet worden in Zevenhoven. Voor het eerst dit seizoen viel er geen enkele speler van het 2e terug en moesten we het op eigen kracht doen. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was bij voorbaat al duidelijk. Zevenhoven heeft de laatste weken de weg omhoog ingeslagen en kon bij een overwinning stijgen naar een plek in de top drie.
Na een redelijke warming-up op het ‘landelijke’ trainingsveld (of zoals iemand zei: ‘dit voelt als Poldervogels uit’), begonnen we redelijk sterk aan de wedstrijd. Zoals afgesproken werd er direct druk gezet, zodat Zevenhoven niet tot voetballen kon komen.

Des te pijnlijker was het daarom dat na vijf minuten miscommunicatie (bij een ingooi!) leidde tot de 1-0. De linksbuiten van Zevenhoven kon 60 meter het veld oversteken, voordat hij de spits alleen voor Fabian zette. Die faalde niet. Gelukkig pakte we het snel weer op en kwam Zevenhoven er steeds minder uit. Vijf minuten voor rust kon Sven opstomen naar de zestien meter en liet een verwoestend schot los. Dat de keeper deze bal doorliet, was uiteraard een logisch gevolg (waarschijnlijk is hij zaterdagnacht wel een paar keer wakker geworden).

De tweede helft ging op en neer, zonder dat er echt grote kansen waren voor beide ploegen. Een kwartier na rust werd het echter 1-2. Jesper begon aan een rush en bediende Winston in de zestien meter. Winston draaide weg van zijn tegenstander en plaatste de bal in de verre hoek. Dit doelpunt betekende een mentale dreun voor Zevenhoven, wat zich vrij snel vertaalde in twee rode kaarten. Eerst was het de linksback van Zevenhoven die Kay-Arne een aandenken gaf, waarna ook de linksbuiten zich niet onbetuigd liet. Na een lekkere uithaal op de schenen van Winston mocht hij direct gaan douchen.

In de laatste tien minuten hadden we het wel beter uit moeten spelen tegen negen man. We hebben uiteindelijk te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld. Daarentegen hebben we ook niks meer weggegeven. Al met al hebben we weer drie belangrijke punten gehaald in de strijd om de koppositie. Belangrijker nog, we hebben karakter getoond na de zeperd van vorige week tegen Valken. We hebben na een achterstand de schouders eronder gezet en ons teruggevochten in de wedstrijd. Dat is een compliment waard.

De aankomende weken staan er nog een paar belangrijke wedstrijden op het programma. Eerst hebben we zaterdag een bekerwedstrijd uit bij B.S.C. (in Benthuizen, net voor Zoetermeer) om vervolgens nog twee keer aan te treden voor de competitie. Zo net voor de winterstop zou het toch heel lekker zijn om deze competitiewedstrijden om te zetten in zes punten!

maandag 15 november 2010

Sportlust 3 – Valken 2

door Winston:

De eerste nederlaag in veertien officiële wedstrijden voor Sportlust 3!
Na het behalen van de 1e periode, werd al gezegd dat we ons dit seizoen maar eens moesten richten op het kampioenschap. Helaas was daar afgelopen zaterdag tegen Valken niets van te merken. Een aantal wisselingen in het elftal ten opzichte van vorige week (Jeroen en Stephan zaten nu bij 2), zorgde ervoor dat het (zeker in het begin) wat rommelig oogde. Daarnaast werd Luuk (huwelijksreis) onder de lat vervangen door Fabian.

De eerste kans was nog voor Sportlust, maar na 20 minuten werd slecht uitverdedigen afgestraft door Valken. De linkshalf van Valken kon de bal simpel voor geven en de kleinste man (!) van het veld kon de bal over Fabian koppen. Of dat nog niet genoeg was, viel 8 minuten later ook nog de 0-2. Wederom was het uitverdedigen niet resoluut, waardoor de aanvaller van Valken op randje zestien de bal kon binnenschieten.

Om een lang verhaal kort te maken: in het resterende uur hebben we het wel geprobeerd, maar was het voetbal ondermaats. Er zat geen lijn in het spel en veel gebeurde ‘op goed geluk’. We zijn maar zelden gevaarlijk geworden (alleen de eerste 10 minuten na rust) en de fatsoenlijke aanvallen waren ook op één hand te tellen. Uiteraard had de tussenstand hier mee te maken, maar dit mag zeker geen excuus zijn. In de tweede helft van het seizoen zullen we ook wel eens op een achterstand komen. Kan gebeuren, zolang we maar karakter tonen.

De laatste twee wedstrijden hebben we dus vijf punten laten liggen. Het gevolg hiervan is goed zichtbaar op de ranglijst. Niet alleen zijn we de eerste plek kwijt, ook staan er nu zes ploegen op 3 punten van elkaar. Deze competitie kan dus nog alle kanten op. Het is van belang dat wij weer een goede reeks gaan neerzetten. Aanstaande zaterdag kan de eerste stap worden gezet, door een overwinning bij Zevenhoven. Traditioneel heeft Sportlust het hier altijd lastig. Des te meer reden om er volgende week weer met volle overtuiging in te gaan.

Tot slot nog een complimentje naar Sportlust 4. Toch weer een puntje gepakt (0-0). Misschien had er zelfs wat meer in gezeten!

zondag 7 november 2010

Sportlust - ARC

Zaterdag 6 november 2010 stond de topper tussen Sportlust 3 en ARC 3 op het programma, de nummer één en twee van de ranglijst. Bij winst van Sportlust kon hele goede zaken gedaan worden. De wedstrijd stond onder leiding van een dramatische slechte scheidsrechter, een schande voor de KNVB dat voor zo'n wedstrijd een doodfluiter wordt aangesteld.

1e helft
Sportlust begon stromachtig aan de wedstrijd wat resulteerde in drie corners achter elkaar. Doordat Sportlust erg slordig was in de passing ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. Het was Sportlust dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam, Winston werd diepgestuurd en via de keeper verdween de bal in het doel. Sportlust kon niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later kwam ARC al op 1-1, de spits kon vanaf de zijkant naar binnentrekken en gaf een pas op de linkeraanvaller en deze schoot laag op doel, Luuk kreeg zijn hand er nog tegen maar niet genoeg om het doelpunt te voorkomen.

2e helft
In de tweede helft ging Sportlust op zoek naar de overwinning en had veelvuldig het balbezit maar het leverde geen uitgespeelde kansen op doordat ARC goed gegroepeerd verdedigde. Er is hard gewerkt door Sportlust en er had meer in gezeten. Voor de vierde keer op rij een gelijkspel in een uitwedstrijd, het lijkt wel een syndroom te gaan worden.

Volgende week komt Valken '68 2 op bezoek.

Ook Sportlust 4 bleef steken op 1-1 tegen ARC 4. De tegenstander voor volgende week is Alphia 2.