zondag 28 februari 2010

Sportlust - ARC 2-1

Ik kan me er makkelijk van af maken deze week, de tegenstander ARC heeft een keurig genuanceerd verslag geschreven van deze overwinning:

VOORWOORD
"Na een aantal weken zonder voetbal, dan eindelijk weer een wedstrijd. Vandaag de uitwedstrijd tegen Sportlust in Woerden. Een lastige tegenstander voor de Racing. De afgelopen 3 seizoenen werd er uit telkens verloren.

EERSTE HELFT
ARC mag van een compact spelend Sportlust de bal achterin rondspelen. Zodra de kop van de middencirkel wordt bereikt, wordt ARC onder druk gezet. De verdedigers van Sportlust zitten ook kort op de spitsen. De wedstrijd kabbelt rustig verder zonder dat er grote kansen ontstaan. ARC probert via het middenveld wat meer druk te zetten en komt tot kleine kansen die de keeper van Sportlust niet kunnen verontrusten.
De eerste kans ontstaat voor Sportlust. Na een goede omschakeling wordt hun nummer 10 [Rik] alleen voor Tom gezet. Alleen hij schrikt hier zo van, dat de bal naast de goal verdwijnt.

In de laatste minuut van de eerste helft valt dan toch de goal voor Sportlust. Een voorzet van links [Rick van H.] wordt netjes binnengeschoten door de spits [Vincent]. Een lekker moment om te scoren zo voor de thee.

TWEEDE HELFT
In de rust wordt onder het genot van een kopje thee het strijdplan doorgenomen. Een punt moet er minimaal inzitten.
Vanaf de rust wordt er korter op gezeten en Sportlust is nog niet bij de les. Uit een pass van Rene kaatst Hanno de bal door naar Frank. Hij gaat alleen op de keeper af en schuift de bal onder hem door in de goal.
Sportlust is nog niet bekomen van de goal en heeft geluk dat de keeper goed reageert op een schot van Jeroen.

Na een kwartier wil de scheidsrechter zich gaan onderscheiden. Door warrig te fluiten lopen de frustaties (als je dat zo mag noemen) wat op. Eerst haalt de nummer 6 [Mark PU] van Sportlust Hanno onderuit op de middenlijn. Hij ontvangt hiervoor eigenlijk slechts een gele kaart. Niet veel later krijgt ARC een corner. De bal wordt afgeslagen en belandt tussen 2 spelers van Sportlust. Frank komt wat onbesuisd eraan en raakt de bal met speler [Vincent]. Tot onze verbazing trekt de scheidsrechter direct rood. Het zou een bewuste schop zijn geweest.

ARC met nog twintig minuten te gaan met z'n tienen. Sportlust probeert het wel, maar door slordig te passen en regelmatig in de buitenspelval te trappen ontstaan er geen grote kansen. Dan gebeurd er iets, wat ik in heel mijn voetballoopbaan nog nooit heb meegemaakt. De scheidsrechter stopt het spel omdat hij in de bosjes moet plassen! Ongelooflijk.

ARC heeft geluk als tien minuten voor tijd een vrije trap [van Robin] op de kruising beland. Toch valt twee minuten voor tijd de 2-1. Vanaf links komt de half [Joris] opgelopen. Hij passeert Hanno heel makkelijk en na een een twee met de buitenspeler kan Raymond hem met een rare sprint niet tegenhouden. De bal wordt opzij gespeeld en Sportlust [invaller Jeroen Kok] schiet de winnende goal binnen. Jammer van de uitsag. Een puntje had er ingezeten, maar helaas vielen de goals vandaag op vervelende momenten."

Drie punten ingelopen op ARC, de meeste concurrenten winnen ook dus we schieten er voorlopig niks mee op. Al zou je kunnen zeggen dat nu met 16 punten voorsprong op plaats 10 met nog 7 wedstrijden te gaan over degradatie definitief niet meer gesproken hoeft te worden.

maandag 22 februari 2010

Voetballen, voetballuh

Zou de kou/sneeuwrommel nu definitief vertrokken zijn? Lijkt erop dat vanaf deze week eindelijk het normale training- en wedstrijdschema los kan. Hierbij de (KNVB-)planning voor de komende weken:

Algehele afkeuring categorie A

De KNVB West II heeft besloten het wedstrijdprogramma voor zaterdag 20 en zondag 21 februari aanstaande voor categorie A in zijn geheel af te gelasten. Het programma van categorie B gaat wel gewoon door.

Het is de eerste keer dat recreatieve voetballers voorrang krijgen voor de prestatieve categorie bij een besluit wedstrijden door te laten gaan. Opvallend genoeg onderschrijft een grote meerderheid van de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen deze beslissing van het district. Ook de consuls die de gesteldheid van de velden controleren zijn het met de unieke beslissing eens.

De toename van het aantal kunstgrasvelden in district West II ligt ten grondslag aan het besluit, evenals het grote verschil in het aantal gespeelde wedstrijden per afdeling in categorie A. Verenigingen met kunstgras kunnen vaker in actie komen dan verenigingen die uitsluitend over 'gewone' natuurgrasvelden beschikken.

De explosieve groei van het aantal kunstgrasvelden lag al ten grondslag aan de lijn om vanaf dit seizoen niet meer over te gaan tot een algehele afkeuring indien er sprake is van (overvloedige) regenval. Want ook in dat geval kan er gewoon op kunstgras worden gespeeld.

Verschillen

Momenteel zijn de verschillen in de aantallen gespeelde wedstrijden in categorie A soms (te) groot. Voor categorie B is dat geen probleem, omdat het competitieverloop voor deze elftallen toch al minder gestructureerd verloopt dan in categorie A. Indien voor het komende weekeinde zou worden besloten ook categorie A doorgang te laten vinden, zouden verenigingen die beschikken over de betere natuurgrasvelden en de verenigingen met kunstgrasvelden wel spelen en veel andere verenigingen niet.

Het gevolg is dan een nog groter verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Vooral de betrokken verenigingen achten dit niet wenselijk. Om die reden is besloten categorie A voor zowel zaterdag als zondag af te keuren en niet over te gaan tot afkeuring van categorie B.

Op dit moment is bekend dat van de 2896 wedstrijden die voor zaterdag 20 februari op het programma staan er minimaal 700 wedstrijden in elk geval wel zullen doorgaan, omdat deze op kunstgras staan gepland. Hiermee wordt in ieder geval voorkomen dat verenigingen die beschikken over één of meer kunstgrasvelden in de maanden april en mei ook (veel) doordeweekse wedstrijden moeten gaan spelen.

Vriendschappelijk in categorie A?

De afgelasting in categorie A zal waarschijnlijk tot gevolg hebben dat veel elftallen vriendschappelijk willen gaan spelen, indien de vereniging beschikt over een kunstgrasveld of wanneer een veld wel goed bespeelbaar is.

In dit verband is het echter goed te vermelden, dat competitiewedstrijden van categorie B altijd vóór gaan op vriendschappelijke wedstrijden. Met andere woorden: het is voor verenigingen niet mogelijk een competitiewedstrijd voor categorie B af te gelasten om op die manier ruimte vrij te maken voor het spelen van een oefenwedstrijd voor een elftal uit categorie A.

Voetbal Afgelast

Wellicht is er morgen nog een oefenwedstrijd. Dit zal na 18:00 op de site verschijnen.
Als er niets volgt is iedereen morgen vrij!

dinsdag 16 februari 2010

Trainen Veld 5 Vanavond

Net met Maurice gesproken.
Veld 5 ligt er wel aardig bij en er kan gewoon op getraind worden.

Tot vanavond

dinsdag 9 februari 2010

Trainen gaat gewoon door

1e speelt bij FC Breukelen, waardoor wij gewoon op het kunstgras veld spelen.

groeten Raoul

ps

Wie is die nep Maurice?

zondag 7 februari 2010

Sportlust 3 - Zevenhoven 3 2-1

Een goed resultaat in de eerste officiele wedstrijd na de winterstop. Ook het 2e won met 2-1 van concurrent Vitesse Delft dus een voorzichtige conclusie kan zijn dat trainingskamp en de hardnekkige trainingspogingen succesvol zijn geweest voor de Tweede Selectie.

De wedstrijd tegen Zevenhoven verliep precies zoals het ingespeelde coachingsduo Kees en Patrick hadden voorspeld. Compacte tactiek van de bezoekers en razendsnel omschakelen richting de twee vrij eenzame maar sterke spitsen. Verder gokken op de dode spelmomenten en praten, heel veel praten. Het was zaak om daar snel, gevarieerd spel over de vleugels tegenover te zetten en NIET mee te gaan in het praat- en initmidatiespel. Bij vlagen lukte dit aardig, maar aangezien de scheidsrechter weigerde daadkrachtig op te treden verzandde met name de tweede helft naar heel bedenkelijk niveau.

Bij rust stond er 1-1 op het bord. Sportlust had de score geopend door een goal van (vooruit dan maar) Jesper, die er met de bal van door ging na een aanslag op Vincent. De rechtsback wist de bal met zijn witte punt langs de keeper te tikken, via enige hulp van een Zevenhover belandde de bal in de goal. De geel-roden kregen ook goede kansen maar het was Sven die de 2-0 had moeten maken dan wel aangeven. Met drie man vrij voor de keeper verschijnen kun je op dit niveau niet ongestraft blijven missen. Vlak voor rust was het dan ook mister Zevenhoven Ruud Bos die Derk verschalkte in de zestienmeter voor de 1-1.

Deel 2 begon met een aanpassing in de tactiek van Sportlust. Derk haakte helaas geblesseerd af. Achterin werd drie tegen twee neergezet met Jesper en Steven op de twee spitsen en Martijn als vrije man erbij. Binnen vijf minuten was het Vincent die zijn keiharde werken eindelijk beloond zag worden. Met een man in de rug draaide de nummer 9 handig weg en schoot de bal beheerst binnen: 2-1.

De resterende veertig minuten waren op zijn minst hectisch te noemen. Talloze corners en vrije trappen werden op het doel van Luuk afgevuurd. Vele discussies met scheids en tegenstander gevoerd. Blessures over en weer, met name voor de oudere tegenstander, die het overduidelijk fysiek niet meer aan kon, maar dit met van alles en nog wat probeerde te compenseren. Helaas wist Sportlust de geboden ruimte niet te gebruiken om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Dit zal beter moeten, wil er een prijs gepakt worden dit seizoen.

Volgende week bekeren tegen Gouda 2, ook altijd interessant.