zaterdag 19 december 2009

Stats part 2: De goals en assists

Speelminuten is leuk, maar het gaat natuurlijk om de punten. En punten verdien je door te scoren. Onze eigen Suarez staat met 9 goals bovenaan. Wel weer oefenen op die vrije trappen, Kreekie!

Doelpunten komen niet uit de lucht vallen. Het is een teamprestatie dus net zo belangrijk is de laatste pass, iets wat de afgelopen weken nogal vaak misgaat. Deze lukten wel:

donderdag 17 december 2009

Alle amateurduels afgelast

ZEIST - De winterse weersomstandigheden hebben ook invloed op het Nederlandse voetbal. De voetbalbond KNVB heeft donderdag alle amateurwedstrijden voor komend weekeinde afgelast. De wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen van donderdagavond gaan evenmin door.

(ANP)

woensdag 16 december 2009

Stats part1: speelminuten

Einde van de eerste seizoenshelft, het is tijd voor de stats. Als eerste het overzicht van de speelminuten. 28 spelers gebruikt dus goed op koers voor de 40+ die vorig jaar zijn gebruikt. Geen verrassing dat doelman Luuk de lijst aanvoert. Gevolgd door twee spelers die wel alle 13 competitiewedstrijden meededen. Toch opmerkelijk dat de oudste speler veruit de meeste minuten maakte:

maandag 14 december 2009

Noordwijk 3 - Sportlust 3 5-2

Het is maar goed dat de winterstop is aangebroken. Het wordt weer kouder buiten, en zoals elk jaar bij Sportlust wordt dan ook het aantal blessures groter. Gevolg hiervan is dat er zaterdag maar liefst zes spelers (Derk, Jesper, Joris, Winston, Leon en Sven) ontbraken die normaal gesproken in de basis staan. Dat wij het gemis van deze spelers niet kunnen opvangen bleek wel uit deze wedstrijd. Sportlust begon nog wel goed aan de wedstrijd. Achterin waren de zaken goed op orde, en na 20 minuten was het Timo die met een droge knal van de rand van het strafschopgebied de 0-1 liet aantekenen. Maar nadat Noordwijk al de binnenkant van de paal had geraakt, werd een minuut of tien voor rust een makkelijke vrije trap gegeven door de scheidsrechter. De aanvoerder van Noordwijk zette zich achter de bal en schoot deze prima binnen: 1-1. Voor de rest gebeurde er eigenlijk vrij weinig voor rust. Niet snel na rust werd de wedstrijd beslist. Binnen een paar minuten tijd werd middels een aanval over rechts en een schot van afstand de 2-1 en 3-1 op het bord gezet. Uit een vrije trap kon Marc N. nog wel de 3-2 binnentikken, maar eigenlijk zat het er al niet meer in. Er werd nog wel aangedrongen maar echte kansen werden niet meer afgedwongen. Een vrachtlading aan corners wel, zoals gewoonlijk, maar ook daarmee konden we niet gevaarlijk worden. Doordat er achterin risico's genomen moesten worden kon Noordijk nog naar 4-2 en 5-2 counteren. Een vervelende nederlaag, en zo is er uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop maar 1 schamel puntje binnengesleept. Heel jammer, maar doordat de ploegen om ons heen ook punten blijven verspelen is de tweede plaats nog zeker niet buiten bereik. Als we na de winterstop weer iedereen fit hebben, kunnen we zeker nog een rol van betekenis gaan spelen. Aanstaande zaterdag nog een bekerwedstrijd, thuis tegen Gouda 2. Ze zeggen dat de beker de kortste weg naar Europees voetbal is, dus laten we maar een beetje de cupfighter uit gaan hangen om zo in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in te gaan....

maandag 7 december 2009

Sportlust 3 - Gouda 2 1-1

Wederom ongelukkig puntenverlies. Dat Gouda voor ons een lastige tegenstander is bleek vandaag maar weer eens. Werd er in de openingswedstrijd nog met 1-2 gewonnen, vandaag bleef het bij een puntendeling. Vooraf werd afgesproken meteen druk te zetten op de tegenstander. Iets wat de laatste weken wat minder ging waardoor we nog wel eens werden teruggedrongen op eigen helft en we niet echt aan voetballen toekwamen. Tegen Gouda ging het druk zetten eindelijk weer eens goed. Gedurende de gehele eerste helft werd de tegenstander onder druk gehouden, maar voetballend was het nog allemaal niet hoogstaand. Wel werden er wat (kleine) kansen afgedwongen, maar helaas werd het net niet gevonden. Gouda werd pas in de laatste minuut van de eerste helft gevaarlijk middels een snelle counter, maar dankzij een prima sliding van Kaas (die Derk prima verving centraal achterin) werd deze aanval op het laatste moment onschadelijk gemaakt. Met gemengde gevoelens de rust in, aangezien er zo goed als niets werd weggegeven achterin, maar er ook geen voorsprong op het bord stond. De tweede helft was in het begin voor Gouda, dat ineens druk begon te zetten op onze verdediging en daarmee wisten we ons even geen raad. Na een minuut of tien draaide het spelbeeld echter weer en was het overwicht weer voor Sportlust. Maar een eeuwenoude, ongeschreven, voetbalwet zegt altijd dat als je zelf niet scoort het doelpunt vaak aan de andere kant valt. Zo ook vandaag. De laatste man van Gouda schoof goed in, werd door een geweldige steekpass van de (verder onzichtbare) nummer tien de "zestien" ingestuurd, hierdoor moest Marc uitstappen waardoor de spits vrijkwam. Die kreeg de bal op een presenteerblaadje, raakte 'm vervolgens maar half, maar via de binnenkant van de paal was het toch 0-1. Een flinke domper, maar dat we mentaal sterk zijn dit seizoen bleek maar weer eens. Er werd onverminderd de aanval gezocht en uit een corner van Winston, die er zomaar ineens invloog, werd het 1-1. Een dikverdiende gelijkmaker, en de 2-1 had ook nog verdiend geweest gezien de kansenverhouding. Helaas kwam het niet meer zover. Heel jammer aangezien, net als vorige week, bij winst de tweede plaats een feit was geweest. De ploegen onder koploper DSO blijven maar (onderling) punten verspelen, het lijkt er dus op dat het spannend gaat worden voor de tweede plaats dit seizoen. Toch nog een positief puntje: Rik K. maakte na een aantal weken blessureleed zijn rentree. A.s. zaterdag spelen we uit tegen Noordwijk. Daarvan verloren we thuis met 1-2 op de tweede speeldag. We hebben dus wat goed te maken. Als de instelling hetzelfde is als afgelopen zaterdag moet dit zeker mogelijk zijn.