maandag 28 september 2009

Sportlust 3 - WDS 2 4-0

Een onverwacht simpele, maar daarom niet minder welkome overwinning.
Waar WDS normaal gesproken voor Sportlust een lastige tegenstander vormt, was het deze keer een makkelijke middag. WDS stond voor de wedstrijd onderdaan met 0 punten. En al snel bleek waarom.
Na de 1-0 van Robin (rebound na een van richting veranderd schot) bleek al snel dat we deze keer niet zoveel problemen zouden krijgen met deze tegenstander. Nadat een doelpunt van Robin (of was het nou Martijn S.??) werd afgekeurd na een minuut of 5 protesteren van WDS was het Moustafa die een sterk optreden beloonde met een prima doelpunt; 1-op-1 met de keeper faalde hij niet: 2-0. Nadat vlak voor rust Robin met een vrije trap de 3-0 liet aantekenen was het een kwestie van rustig uitspelen en op zoek gaan naar nog meer doelpunten. Dat werd er uiteindelijk nog maar 1, een penalty van Robin die met zijn 3e van de dag en alweer zijn 5e van het seizoen de verdiende 4-0 einduitslag op het bord zette.
Belangrijke overwinning waardoor we weer aansluiting hebben bij de subtop en afstand nemen van de onderste ploegen. A.s. zaterdag ARC. Zij hebben afgelopen zaterdag voor het eerst verloren (van de koploper DSO), desondanks staan ze nog boven ons. Lijkt me dus verstandig dat we daar winnen.
Opvallend: Noordwijk krijgt voor de 3e keer in 4 wedstrijden 6 doelpunten tegen. Hebben wij blijkbaar toch iets niet goed gedaan in onze thuiswedstrijd tegen hun....

maandag 21 september 2009

Zevenhoven 3 -Sportlust 3 1-0

De tweede nederlaag van het seizoen is een feit. In Zevenhoven werd met 1-0 verloren.
Nadat er op, het onwaarschijnlijke, tijdstip van 16.45 uur kon worden afgetrapt begon Sportlust nog wel redelijk aan de wedstrijd, maar al snel zakten we weg naar een bedenkelijk niveau. Een niveau waarop we de rest van de wedstrijd helaas zijn blijven hangen. Samen overigens met de scheidsrechter die duidelijk zijn dag niet had. Allereerst stond hij in de file waardoor we een half uur later moesten beginnen, vervolgens gleed hij in de eerste minuut al onderuit, toen hij de eerste gele kaart van de wedstrijd wilde noteren bleek dat hij zijn pen kwijt was en in de tweede helft was hij op een bepaald moment ook nog eens zijn fluit kwijt..... Gelukkig hebben wij spoorzoeker Derk in de ploeg en dus was de fluit al snel boven water, waarop er weer vrolijk verder gevoetbald kon worden....
Tegen een, met alle respect, team met een gemiddelde leeftijd van ergens rond de 40 en hier een daar een (klein) bierbuik(je) mag een jonge ploeg van Sportlust gewoon niet verliezen. Zevenhoven had feitelijk maar 1 wapen en dat was een ijzersterke rechter middenvelder die de gehele wedstrijd een plaag bleek voor onze verdediging. Hij was het dan ook die na een half uur de enige treffer van de wedstrijd liet aantekenen.
In de tweede helft (na een donderspeech van de trainer, waarbij hij zelfs de in grote getale aanwezige schapen en koeien schijnt te hebben overstemd, en geloof me: dat is een prestatie) werd er nog wel aangedrongen, maar verder dan een corner met een kopbal van Martijn S. en een daaropvolgende klassieke scrimmage kwam Sportlust niet.
Al met al een zeer matige wedstrijd van Sportlust zijde. Snel vergeten en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. Dan komt WDS op bezoek, voor Sportlust altijd een moeilijke tegenstander. WDS staat momenteel nog op 0 punten, maar gezien het vertoonde spel van afgelopen zaterdag mogen wij momenteel niemand onderschatten....

maandag 14 september 2009

Sportlust 3 - Noordwijk 3 1-2

Na de goede overwinning van vorige week helaas geen goed vervolg.
Onder ideale omstandigheden op het altijd mooie Sportpark Cromwijk ging Sportlust vol vertrouwen de wedstrijd van start. Helaas kreeg dat vertrouwen al snel een deuk(je). Door middel van 2 fouten in de verdediging was het na 8 minuten 0-2. Daarna werd er een beetje geforceerd naar de aansluitingstreffer gezocht waardoor we van geluk mochten spreken dat het niet na een half uur al 0-3 of 0-4 stond d.m.v. een paar gevaarlijke counters.
Na dat eerste half uur werd het echter eenrichtingsverkeer en is er een uur lang tegen een muur van Noordwijkverdedigers aangebeukt, zonder dat dat echt grote kansen opleverde. Noordwijk hanteerde een catennacio-achtig systeem, wat ongetwijfeld met de 6 tegentreffers van vorige week te maken had. Nadat een kwartier voor tijd Robin een (overigens glaszuivere....) penalty had benut leek er weer even hoop in de Woerdense harten te komen. Maar helaas zat de 2-2 er niet meer in. Gezien het verldoverwicht niet, maar gezien de kansenverhouding wel een terechte uitslag.
Toch nog een paar positieve punten: een prima scheidsrechter, een prima in het 3e debuterende keeper Ewoud, Derk maakte weer eens 90 minuten en Leon Pol heeft voor het eerst in bijna 3 jaar weer een helft meegedaan.
Volgende week Zevenhoven uit, een traditioneel lastige wedstrijd voor Sportlust. Beide ploegen staan na zaterdag op 3 punten, dus het lijkt nu al een wedstrijd van bovenin aanhaken, of naar de onderste regionen moeten gaan kijken....

De Stervende Zwaan

De uitslagen & stand

Verslagje van Mart weer?

vrijdag 11 september 2009

2 maanden gratis eredivisielive en je steunt de club!

Steun je club actie!
Eredivisie Live doet jou, je club en al je vrienden een niet te missen aanbod: de eerste twee maanden gratis Eredivisie Live. Het beste voetbal van Nederland live op je televisie. Ons aanbod is ook goed voor je club. Voor iedereen die via deze actie abonnee wordt van Eredivisie Live en dat na drie maanden nog steeds is, ontvangt jouw club een bonus van maar liefst € 20,- per persoon. Van de drie clubs die de meeste abonnementen scoren, zendt Eredivisie Live een wedstrijd uit, inclusief voor- en nabeschouwing met één van onze bekende analytici. Ook benieuwd wat Jan van Halst van de keeper of spits van jouw team vindt? Word abonnee en steun je club!

et bestuur van je club hebben we al benaderd en weet alles van deze actie. Jij kunt meedoen door snel naar http://bestellen.eredivisielive.nl/promotion/steunjeclub te gaan en deze kans voor open doel in te koppen.

woensdag 9 september 2009

Schrijf je nu in voor Teamlink

TEAMLINK
Dit is ‘m dan! De Teamlink. De Teamlink regelt alles voor je eigen amateurelftal (Senioren). Zo worden alle officiële KNVB standen en uitslagen er automatisch ingezet, zie je waar en wanneer je moet spelen en nog veel meer. Kortom... meer lol, minder gedoe. Registreer je snel… amateur!

www.teamlink.nl

maandag 7 september 2009

Gouda 2 -Sportlust 3 1-2

De competitie is dan eindelijk begonnen. En voor Sportlust op een goede manier. Waar vorig jaar tegen Gouda 2 in 3 wedstrijden 2x werd verloren en 1x werd gelijk gespeeld (al zat er aan dat gelijke spel een klein luchtje, maar laten we het daar maar niet meer over hebben...) werd er nu een verdiende 1-2 overwinning uit het vuur gesleept. De wedstrijd begon al goed, want Gouda bleek een andere grensrechter te hebben dan vorig jaar. Dat scheelt toch al gauw een doelpuntje per wedstrijd, in blessuretijd, een 2-3 overwinning.... Maar goed, daar zouden we het niet meer over hebben.
Zeker de eerste helft was Sportlust de bovenliggende partij. Uit een prima vrij trap van Jesper kon Marc vrij inkoppen, de keeper kreeg er nog een handje tegen maar Rick K. scoort de laatste weken makkelijk en stond ook nu weer op de juiste plek voor de rebound. Keurig afgerond (met de rechtervoet tegen z'n eigen linkerbeen en binnenkant paal en dat allemaal vanaf zo'n 2 meter voor de goal. Knap.). Na de 1-1 van Gouda werd er weer een schepje bovenop gedaan en was het een prima dieptepass van Marc die Robin (je leest het goed, "een prima dieptepass op Robin" die dankzij Sonja B. ineens de snelste speler van het 3e is geworden en zijn directe tegenstander op snelheid klopte!) alleen voor de keeper zette. Die faalde (uiteraard) niet: 1-2.
Al met al dus een prima start. A.s. zaterdag spelen we tegen Noordwijk. Zij hebben de eerste wedstrijd met 1-6 verloren van DSO. Dus die hebben wat goed te maken. We kunnen onze borst nat maken. Het is tenslotte nog vroeg in het seizoen, de bal is rond en het kan nog alle kanten op. Dus zo'n 1-6 zegt nog niet zoveel....

Quizvraag: hoeveel (voetbal)cliches zijn er in het bovenstaande verhaaltje gebruikt? Het antwoord "teveel" is op zich wel goed, maar niet toegestaan....