zondag 29 maart 2009

Sportlust - WDS 0-0

Een verre van bloedeloze 0-0 zaterdagmiddag op Sportpark Cromwijck. Veel strijd en opportunisme van de bezoekers, een heel andere tegenstand dus dan vorige week tegen het puur 'voetballende' ARC. Het kostte de thuisploeg in de beginfase moeite om daarmee om te gaan. Gedurende de eerste helft leverde het surplus aan kwaliteit en snelheid wel kansen op voor Robin, Joris en Winston. Jammergenoeg had tweede spits Rick een offday. In de rust werd hij dan ook vervangen door Joost, Joris maakte plaats voor the return of Derk.

De tweede helft kenmerkte zich door een hoop onvriendelijkheid en discussie met de scheidsrechter. De eerste terechte rode kaart voor WDS werd nog gegeven, maar de tweede hield de leidsman om onbegrijpe reden op zak. Sportlust was het dichtst bij een treffer uit een corner waarbij Martijn's kopbal ternauwernood van de doellijn werd gehaald. WDS schoot een vrije trap binnenkant kruising. Uiteindelijk konden beide ploegen vrede hebben met een gelijkspel.

Zoals de afgelopen weken na een overwinnig de overige uitslagen niet echt voordelig waren, zijn ze dat ditmaal wel. Nog steeds 5 ploegen onder ons voor P10 dus dat zit goed en Gouda is nog binnen bereik voor P4.

Periode 3 ziet er zo uit:

vrijdag 27 maart 2009

UPDATE: Sportlust 3 - ARC 4

Beste eerste helft van het seizoen: 5-0! Qua tweede helften hebben we betere gespeeld, ik denk bv aan Soc.Boys of Leonidas uit. Uiteindelijk 6-2 gewonnen. Niet zoveel tijd voor uitgebreid verslag dus hier van SV ARC:

Sportlust46 3 -ARC 4 6-2

Wedstrijd ARC 4 na 25 minuten voorbij. Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Sportlust op het programma.
De wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden, wil men niet dicht bij de PD plek te komen.

Van te voren wordt er nog besproken hoe Sportlust te bestrijden, maar daar is snel niks meer van over. De eerste aanval van Sportlust wordt door Mark van Gemeren nog gestopt, maar daarna liggen er binnen 25 minuten 5 doelpunten in het mandje bij ARC. Ongelooflijk maar waar. ARC komt in de eerste helft tot 1 schamele kans, een afstandschot van Rene van Meggelen.

Na de rust komen Hanno en Dave nog voor de vorm in het veld. Eigenlijk had de wedstrijd verder gewoon schriftelijk afgedaan kunnen worden en had men beter van het zonnetje kunnen genieten. Sportlust hoeft niet meer en ARC probeert het nog wel. Doordat er iets meer ruimte komt, maakt Nol de eretreffer. Sportlust zet weer aan en maakt de 6-1. Rene van Meggelen bepaalt uit een corner van Jeroen Noorlander de eindstand op 6-2.

De wedstrijd maar snel vergeten. Woensdag lekker trainen en hopen dat zaterdag bij
Soccer Boys voor een stuntje kunnen zorgen.

Info: Hanno Lefeber

Interessante links:
*BVCB wint 8-0 van onze komende tegenstander WDS, met inderdaad zes goals van Curtis.
*Op de Zevenhoven site hebben ze fraaie actie foto's staan van onze vorige overwinning.

Behaalde punten per speler

In 18 wedstrijden zijn 26 punten behaald = 1,44 gemiddeld.

Ik heb de personen die slechts één wedstrijd meespeelden niet meegeteld in de ranglijst. Daardoor staat Ferdy fier bovenaan met 2.33, maar let ook op de opmerkelijke positie van Timon Pels die slechts 1 van zijn 7 wedstrijden verloor. Garantie voor succes?

Bron wederom Patrick:

woensdag 25 maart 2009

De lijst van Goals en Assists

Na 18 wedstrijden totaal 39 goals gescoord en daarvan 21 toegekende assists:

woensdag 18 maart 2009

Luuk speelt de meeste minuten

De eerste van een reeks statistische updates over dit seizoen. Rechtstreeks verzameld uit de database van onze onvolprezen trainer-coach.

Maar liefst 38 spelers hebben al speelminuten gemaakt in de 17 competitiewedstrijden van het 3e dit seizoen. Gaat de 40 nog gehaald worden?? Eerste doelman Luuk heeft uiteraard de meeste minuten en kan alleen nog maar bedreigd worden door een 'Vermeertje'. Opvallend ook de hoge positie van topscorer Robin. Minste minuten voor Matthijs die vorige week het laatste kwartier inviel.

maandag 16 maart 2009

Zevenhoven - Sportlust 1-2

De koploper.....een beladen begrip. Het roept altijd respect op maar ook extra motivatie om juist deze tegenstander te verslaan. Zevenhoven is momenteel een koploper die in een dipje zit met 1 punt uit de laatste twee wedstrijden dus de ambities van Sportlust 3 waren hoog. Met wederom een aangepaste opstelling (oa Tim op vier en Martijn op zes) vanwege blessures werd aangetreden ergens diep in de Hollandse polder.

De thuisploeg startte fel en creeerde een aantal mogelijkheden, met name uit dode spelmomenten. De Woerdenaren knokten zich terug in de wedstrijd. Een aantal maal kreeg Rick de bal in positie voor de keeper, maar net te lastig om te scoren. Een kwartier voor rust wist de kap-en-draai spits echter Mark Nederend vrij te spelen, die aarzelde geen moment en stiftte de bal op fraaie wijze over de Zevenhoven-doelman: 0-1. Dit was ook de ruststand.

De thee werd genoten, het voornaamste advies van de coach was om in de tweede helft fel te starten. En die boodschap bleek goed doorgedrongen te zijn. Vanaf de aftrap was het Sportlust dat de klok sloeg en niet de trotse koploper. De 0-2 was onvermijdelijk en wederom fraai. Aanval via rechts, Timo op snelheid voorbij zijn man, afgemeten voorzet eerste paal en binnen getikt door Robin. Dit was het sein voor de thuisploeg om nog aanvallender te spelen. Toch vielen er weinig kansen te noteren, de verdediging stond goed ook nadat Niels en Tim waren vervangen door Timon en Ferdy. De 1-2 kwam min of meer uit de lucht vallen. Sportlust kreeg op de counter vele malen meer (open) kansen, maar wist de wedstrijd niet in het slot te gooien. Derhalve bleef het 1-2 en is Zevenhoven de titel koploper kwijt aan Soccer Boys.

Topscorers:
1.Robin (8)
2.Joost (4)
3. drie spelers (3)

Houd deze week de site goed in de gaten, er volgen meer statistieken!

Uitslagen & Stand

donderdag 12 maart 2009

Speelschema tot einde seizoen

Voor in de agenda. Opmerkelijk met het 3e mogen we na zaterdag drie keer op rij thuis:

zondag 8 maart 2009

Sportlust - BVCB 3-3

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. De laatste zal ergens in november geweest zijn. Met een aangepaste selectie tegen BVCB, de teruggehaalde jonge talenten Nikki en Timon hadden een basisplaats en voor Rick en Ferdy waren het zelfs de eerste starts in een jaar. De gasten uit Bergschenhoek maakten een sterke indruk, maar het was Sportlust dat op 1-0 kwam door een goal van Rik Kramer.

De slimme spitsen van BVCB waren lastig te bespelen. Met name Curtis Martels (oa ex-ADO en ex-RBC die ook nog met Carlos Valderrama gevoetbald heeft in Miami en schrijft hier een column) was nauwelijks van de bal te krijgen. Al lukte het Timon Pels een paar keer keurig. Een steekbal van Curtis leverde de 1-1 op. Sportlust bleef knokken en even later wist Rick een net zo fraaie steekbal te geven op Rik, die de keeper met een stift kansloos liet: 2-1. De rust leek gehaald te worden met deze voorsprong, maar door een ongelukkige terugspeelbal wist BVCB toch op gelijke hoogte te komen.

In een spannende tweede helft werd weinig weggegeven door beide verdedigingen. De wedstrijd leek op 2-2 te eindigen. Een onbesuisde actie in de Sportlust-zestienmeter werd echter bestraft met een strafschop. Curtis schoot de bal hard onderkantlat binnen. De thuisploeg perste er een waar slotoffensief uit. Vele kansen werden gecreeerd maar niet benut. Diep in de blessuretijd viel dan toch de terechte gelijkmaker. Robin legde een vrije trap op de lat, de terugspringende bal kon door Joost worden ingeprikt. De 3-3 betekent een belangrijk punt omdat BVCB nu op de ranglijst achterblijft.

Met dank aan Luuk!

Vandaag stond de derde uitwedstrijd op rij op het programma en wel tegen directe concurrent Leonidas. Het was vroeg opstaan want iedereen werd om 08.30 bij Sportlust verwacht want de aanvangstijdstip van de wedstrijd was 10.15. Alleen Rick van H. was niet aanwezig omdat zijn wekker een uur achter liep??? Rick reisde vervolgens met de trein en taxi naar het complex van Leonidas.

Patrick stuurde weer een andere opstelling de wei in dan vorige week doordat captain Martijn (blessure), Scholes(blessure) en Steven(vakantie) weer terugkeerde in de basis. Al na vijf minuten moest Patrick zijn eerste wissel doorvoeren door het uitvallen van Tim, Robin was zijn vervanger. Sportlust was sterker in de eerste helft wat leidde tot een aantal mogelijkheden en een onterecht afgekeurde goal van Joost. Maar toch vielen de goals aan de andere kant. Na een half uur viel de 1-0 nadat een voorzet niet voldoende werd weggewerkt en precies voor de voeten van de nummer 10 van Leonidas viel en die wis daar wel raad mee en schoot goed binnen.

De 2-0 viel nadat Niels in de grond trapte en Leonidas er snel uitkwam, de spits van Leonidas schoot knap raak in de lange hoek via de binnenkant van de paal. Hierdoor gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Ook de tweede helft was voor Sportlust. Na een minuut of twintig kwam Sportlust terug tot 2-1 na een vrije trap van Robin die mooi om de muur heen werd gekruld. Sportlust ging door en zette Leonidas verder onder druk. Ook de 2-2 werd door Robin gemaakt, hij kopte de bal via de binnen kant van de paal raak. Er was nog genoeg tijd voor om de winnende te maken. Dit gebeurde dan ook, Rik K. werd via de flank aangespeeld met zijn rug naar de goal, hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot knap raak.

Een mooie overwinning op karakter. Klasse mannen!! Door de winst gestegen naar de 7e plek. Alleen concurrenten Zwammerdam en BVCB wisten ook verrassend te winnen van respectievelijk Alexandria en koploper Zevenhoven waardoor de verschillen klein blijven.Volgende week komt concurrent BVCB op bezoek op sportpark Cromwijck. Weer een belangrijke pot!