maandag 17 november 2008

Sportlust 3 - Alexandria 2 1-2

Afgelopen Zaterdag kregen we Alexandria 2 op bezoek. Voor Alexandria, wat in de week daarvoor wist te winnen van Zevenhoven, had de trainer een tactisch strijdplan in elkaar gezet wat bestond uit compact voetbal met de linies dicht op elkaar. Dit leidde er toe dat Alexandrie met moeite hun aanvallers wisten te bereiken en dat Sportlust vaak gevaarlijk was bij een snelle omschakeling. Helaas viel al snel onze aanvoerder uit door een erg ongelukkige actie waarmee hij zijn schouder uit de kom wist te krijgen. Niels Palm werd zijn vervanger en in het veld waren hierdoor enige omschakelingen. Na ongeveer een half uur goed voetbal van Sportlust wist Robin van de Kreeke de 1-0 te maken. Sportlust ging met een goed gevoel de rust in maar wist dat het ook in de 2e helft scherp moest blijven.

In de 2e helft begon de “jarige job” erg opmerkelijk tegen Sportlust te fluiten. Na de 60e minuut wist Robin van de Kreeke zijn 2e van de dag te maken. De vlag van de grens bleef naar beneden maar toch wist de scheidsrechter 100% zeker dat het buitenspel was. De stand bleef hierdoor 1-0. Hierna werd Sportlust nog 2x afgefloten voor buitenspel wat 2x een groot twijfelgeval was. Ook zag de scheidsrechter hierna in alle acties van Sportlust overtredingen en werd het een zielige vertoningen wat de scheidsrechter liet zijn en excuseerde de tegenstander zich zelfs voor het gedrag van de leidsman. Hierna gebeurde het waar iedereen al bang voor was, na een klein foutje achterin werd het 1-1. Kort daarop volgde ook nog eens de genade klap voor Sportlust en werd het zelfs 1-2. De scheidsrechter die geen zin had om zijn eigen feestje te missen floot in de 86e minuut al af (bron Peter van Oudenallen met de stopwatch).

Hierop volgde nog een korte woordenwisseling tussen de Trainer van Sportlust en de scheidsrechter. Blijkbaar had de scheidsrechter spijt van zijn gedrag en gaf hij Sportlust alsnog 3 punten door het wedstrijd formulier verkeerd in te vullen.

woensdag 12 november 2008

Cieremans tegen Sulejmani?

Katwijk oefent tegen Jong Ajax

Op dinsdag 18 november speelt Katwijk een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax (update 11/11).

Deze interessante wedstrijd zal om 19:30 uur op sportpark “de Krom” aanvangen.

In 2005 was Katwijk ook al gastheer van de talenten uit de Amsterdamse kweekvijver. Destijds verraste Katwijk met een 2-1 overwinning dankzij doelpunten van Chris de Bie en Sander Molenaar. Nu - 3 jaar later - dus opnieuw een ontmoeting tussen het dit seizoen prima presterende Katwijk en Jong Ajax, dat onder leiding staat van Aron Winter en Adrie Koster.

Aangezien de wedstrijd wordt gespeeld in een interlandweek en Ajax 1 kampt met de nodige blessures, is het niet ondenkbaar dat een aantal spelers uit de hoofdmacht van Ajax speelminuten zullen krijgen tegen Katwijk. Marco van Basten liet dinsdag op de persconferentie weten dat het de intentie was om Miralem Sulejmani te laten spelen tegen Katwijk. (zie ook: Nu.nl) Andere spelers die terugkomen van een blessure zijn Eyong Enoh, Dario Cvitanich en Maarten Stekelenburg.

dinsdag 11 november 2008

Voetbal is en blijft een gevaarlijk sport!

Wie herinnert zich de grove overtreding van Martin Taylor op Eduardo da Silva nog?
Diaz de Cerio werd dit keer het slachtoffer. De voetballer van Real Sociedad sprintte achter de bal aan in de hoop op een doelpunt, maar juist die inzet moest hij uiteindelijk bekopen met een zware blessure. Zonder na te denken kwam de sluitpost van Eibar zijn doel uit, waarna het noodlot voor De Cerio toesloeg. Hij brak zijn been.

zondag 9 november 2008

Spirit 3 - Sportlust 3 1-4

Een zeeeeeer nuttige overwinning zaterdag tegen hekkensluiter Spirit. Door het gelijkspel tussen Zwammerdam en WDS stijgen we van 11 naar 9, qua verliespunten gedeeld 6 en in de 2e periode numero uno. Eén en ander is hier te zien.

Het begon natuurlijk allemaal met de jaarlijkse schijnbaar ellenlange autorit naar Oudekerk. Aangekomen op het sportpark bleek kunstgras de ondergrond te worden en de ruimte om warm te lopen minimaal. De tactiek was logischerwijs aangepast na opeenvolgende nederlagen. De 4-3-3 met Joost, Robin en Mark in de spits werd overigens wel gecontroleerd (verdedigend) uitgevoerd en daar wist Spirit heel moeilijk mee om te gaan. Vlak voor rust scoorde Tim uit een vrije trap van Robin. Eindelijk weer eens een voorsprong dus.

Vlak na rust werd de voorsprong onmiddelijk vergroot, wederom Tim op een lange bal van achteruit en Robin uit een vrije trap: 3-0. Onvermijdelijk is dan dat de tegenstander opportunistischer gaat spelen. De verhoogde druk op de achterhoede, met name door vrije trappen van de zijkanten resulteerde in een tegentreffer. Maar onder leiding van uitblinker van Dongen wist Sportlust terug te knokken. De 4-1 van Joost had een luchtje van buitenspel maar bleek wel de nekslag voor Spirit. In het vervolg van de wedstrijd waren er nog kansen op meer, maar door de vermoeide benen stond het vizier niet meer op scherp.