donderdag 29 mei 2008

7 juni gaan we Hockeyen




Maurice Lesi is bereid gevonden om de leiding van de wedstrijd op zich te nemen bij afwezigheid van Koos.

Selectie Sportlust:
Sjoerd van de Bovenkamp, Maarten Cieremans,Pieter Vermeulen, Rene Spanjerberg(keeper),Leroy Brank??, Mark Post Uiterweer, Niels Verweij, Nussy(A1) Lennert Branger(gevraagd maar nog geen antwoord) Martijn Staal. Ronald Voorbergen Joris Donkersgoed Rik Kramer Raouel Lamoine

maandag 26 mei 2008

Transfernieuws in de B-Selectie

Afscheid van Johnny Baars
Heb na wekenlang wikken en wegen het volgende besloten gisterenmiddag;
Komend seizoen zal ik niet meer voor Sportlust ’46 voetballen, maar voor V.V. Linschoten. De laatste tijd heb ik hierover nagedacht
en kwam ik erachter dat mijn gevoel zei dat ik terug wilde. Ondanks een gesprek vorige week met Patrick van Oudenallen en de
toezegging dat ik volgend jaar in de B-selectie zit, heb ik besloten weg te gaan. (ik zie het ook zeker niet zitten om in het 5e te moeten
gaan voetballen mocht ik amper of niet komen trainen).

Na 5 seizoenen Sportlust ’46 begon de uitdaging om weer voor Linschoten te gaan voetballen te kriebelen. De keuze is ook echt een
gevoelskwestie en dus niet dat ik weer in een 1ste elftal ofzo wil voetballen. Heb bijvoorbeeld niet eens met de hoofdtrainer van
Linschoten gepraat of ik in aanmerking kom voor het 1ste. Ik zie het aan het begin van het seizoen wel……

Ik moet zeggen heb een geweldige tijd gehad bij Sportlust ’46 (het vriendenteam in de A1, in het 1ste gespeeld en afgelopen jaren het
vriendenteam in 3-4e elftal), ondanks dat ik erg veel geblesseerd ben geweest!! Heb door Sportlust ’46 ook veel nieuwe vrienden gemaakt
en wil jullie ook zeker vaak blijven zien.

Hoop dat jullie mijn keuze beetje kunnen begrijpen..… en spreek jullie later!
Mzl John


Geruchten gaan ook dat Micheal Boere noodgedwongen moet verkassen naar de buurman Vep

Wedstrijdverslagen 2007/2008

Hier kan je alle wedstrijdverslagen downloaden en uitprinten als mooie herinnering voor later.

Beckham vanaf 70 meter!

donderdag 22 mei 2008

ManU wint













En hier kun je nog even kijken naar de video van de finale op de fantastische website van Sport1

woensdag 21 mei 2008

BBQ arrangements II

Wegens succes geprolongeerd, ik heb grotendeels effe de post van vorig jaar gekopieerd:


"Om het seizoen af te sluiten en misschien vast voor uit te blikken dus zaterdag a.s. 24 mei een gezellig hapje en drankje. Met iedereen van de B-selectie vanaf 17.30 uur tot een uurtje of 2300 van harte welkom in de tuin van de familie Kelkensberg op Geestdorp 4a naast garage Koning. Ook als je niet de hele avond kan zou het toch leuk zijn om even de neus te laten zien. Zegt het voort aan lieden die dit misschien niet meer lezen, ik heb niet al jullie telefoonnummers.

Gelieve 15 euro (ja,ja hier geen prijsstijging!) mee te brengen of donderdag vast aan mij te geven."

En dit jaar de juiste foto van de locatie:


maandag 19 mei 2008

Voorschoten dendert door

BVCB-Voorschoten 0-1, met 2x rood en 6x geel. Lees hier het verslag

Op dit veld hadden wij kunnen staan:


vrijdag 16 mei 2008

woensdag 14 mei 2008

It’s All Over

10 Mei 2008 – In de 1 ronde van de nacompetitie is Sportlust 3 gestrand tegen de fysiek sterke tegenstander Voorschoten 3. Na een uit een net resultaat hebben neergezet kon Sportlust 3 het thuis niet waar maken om een ronde verder te komen.
De dag begon goed voor de mannen van Sportlust in de kantine was er een lunch geregeld en bestond de selectie vandaag uit 17 spelers. Van de koppies was de spanning af te lezen. Mau begon met de opstelling en vandaag waren er toch wel 2 kleine verrassingen namelijk Edu in de basis en Post. Achterin was er ook wat geschoven wegens de blessure van Martijn Staal. Zo stond Maikel Palm vandaag op de plek van Staal. Op nummer 10 mocht Niels Palm het weer proberen die toch al een tijdje uit de roulatie was wegens blessure.


Na het fluitsignaal was het al erg duidelijk dat Voorschoten er met het volle vertrouwen in ging en niet bang was om de duels aan te gaan in tegenstelling tot Sportlust. Na een aantal kleine kansen voor Voorschoten kwam er via een rebound de bal voor de voeten voor de spits van Voorschoten en stond Sportlust na ongeveer 14 minuten achter 0-1. Niemand van Sportlust zat lekker in de wedstrijd en werden er geen combinaties gemaakt en simpele passes kwamen elke keer in de voeten van de tegenstander. In de as liep het totaal niet en werd de bal iedere keer achteruit gespeeld richting Luuk. Het duurde ook niet al te lang voordat de 0-2 binnen werd geschoten en als klap op de vuurpijl werd vlak voor rust ook nog eens de 0-3 binnen geschoten.

Tijdens de rust was er een donderspeech van Mau waarin Ronald en Maikel het een en ander naar hun hoofd kregen geslingerd. De 2 flankspelers werden gewisseld en Joris en Timo kwamen erin. Ook in de 2e helft kon Sportlust geen potten breken. Gelukkig ging het wel iets beter dan de 1e helft maar werden er nul kansen gecreƫerd. Gijs Lok werd er nog ingebracht als stormram maar ook hij kon er in zijn eentje niet voor zorgen dat Sportlust beter ging voetballen. Er werd niet meer gescoord in de 2e helft en was het wachten tot de scheids ons uit ons lijden verloste.

Helaas was het gedaan voor Sportlust maar vergeet niet dit was ons 1e jaar in de 2e klasse en is het natuurlijk een prachtige prestatie wat we dit seizoen hebben geleverd! Volgend jaar kunnen we mee gaan draaien voor de titel en zal het gegarandeerd ook weer een jaar worden wat we niet snel zullen gaan vergeten!

maandag 12 mei 2008

Spullen inleveren

Na de onverwachte en teleurstellende uitschakeling zijn er nog wat formele zaken af te werken.

Morgen (dinsdag) trainen we om 20.00 uur.
Vriendelijk verzoek van Johan om dan de trainingspakken en de Karsemeyer-tassen in te leveren. Zoals bekend waren deze materialen in bruikleen.

Verder als ik me nog goed herinner hebben we zaterdag gepolst voor de traditionele B-selectie-end-of-season barbecue in Geestdorp en als datum 24 mei gereserveerd. Maar als er mensen bezwaar hebben of nog betere plannen hebben hoor ik het graag hieronder.

Donderdag 15 mei om 20.00 uur is de bijzondere Algemene Ledenvergadering in de kantine, iedereen is welkom en voor ieder uit de B-selectie van belang want er zal zeker gesproken (en besloten) worden over de invulling van het prestatievoetbal bij onze club, maar ook over de financiele situatie.

7 Juni is dan de end-of-season bij Sportlust met wedstrijdjes, barbecue, muziek en vast ook EK-voetbal op het scherm.

donderdag 8 mei 2008

Nacompetitie regels

Nacompetitie 2e klasse
• Indien na het spelen van de twee wedstrijden nog geen beslissing door middel van wedstrijdpunten is verkregen, dan is het doelsaldo van deze twee wedstrijden beslissend.
• Is dit ook gelijk dan valt de beslissing door het nemen strafschoppen direct na afloop van de tweede wedstrijd op de wijze, zoals omschreven in de spelregels veldvoetbal.

Finalewedstrijden op neutraal terrein
• De finalewedstrijden worden op neutraal terrein gespeeld.
• Slechts deze finales zullen bij gelijke stand na 90 minuten, worden verlengd met 2 x 15 mintuten.Is ook na deze verlengingen geen beslissing gevallen, dan zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen.

woensdag 7 mei 2008

Cieremans weg bij Sportlust

Sportlust'46 raakt een belangrijke kracht kwijt. Verdediger Maarten Cieremans heeft deze week te kennen gegeven alsnog te vertrekken. Cieremans zal volgend seizoen de clubkleuren verdedigen van voetbalvereniging Katwijk, uitkomend in de hoofdklasse A.

De zaterdageersteklasser uit Woerden betreurt het vertrek van Cieremans, die afgelopen seizoen al 1 keer per week trainde bij het Rotterdamse Excelsior. Sportlust´46 is Maarten Cieremans dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem het allerbeste.

dinsdag 6 mei 2008

Weer nieuwe speler Sportlust'46

Kelvin Potuyt, de net 21-jarige talentvolle middenvelder van Excelsior 2, komt in het nieuwe seizoen de selectie van de eersteklasser Sportlust'46 uit Woerden versterken.
Potuyt heeft een verleden bij zowel Feyenoord als Excelsior. Bij Feyenoord speelde hij in de C-jeugd en de B-jeugd, bij Excelsior in de A-jeugd en het 2de elftal. Verder speelde hij in het Nederlands elftal onder 15/16 jaar.
Sportlust’46 is zeer verheugd met de komst van Kelvin Potuyt. Potuyt is zeer gemotiveerd om er voor te zorgen dat Sportlus’46 volgend seizoen om de bovenste plaatsen gaat meedraaien

zaterdag 3 mei 2008

Voorschoten 3 - Sportlust 3

Vandaag was het weer heerlijk voetbalweer en de mannen van Sportlust 3 waren zelfs zo bevoorrecht dat ze op deze prachtige dag mochten tegen Voorschoten 3 voor de nacompetitie. Er waren een aantal fanatieke supporters mee gereist vanuit Woerden en ook de geblesseerde spelers waren mee om hun team te ondersteunen.
Voorschoten had haar huiswerk gedaan en hadden daarom besloten om de wedstrijd plaats te laten vinden op het slechtste veld van Voorschoten. Ergens buiten het complex op veld 7 werd de wedstrijd gehouden. De warming-up verliep erg stroef Sportlust had duidelijk moeite om de bal fatsoenlijk aan te nemen en om passing zuiver te laten verlopen. Gelukkig zaten de mannen van Sportlust 3 lekker in hun vel en was er niks aan te merken op hun instelling. Na 7 minuten was het al raak na een vrije trap van Ronald Voorbergen kon Maikel Palm met een flying kick de bal binnenschiten 0-1

Sportlust voetbalde lekker en creerde een aantal kansen. Na een half uur voetballen kreeg Sportlust zelfs de ultieme kans om de voorsprong uit te breiden namelijk een penalty. Maikel Palm mocht aan treden om zijn 2e van de dag binnen te schieten, maar hij faalde hier helaas. Voorschoten kreeg het gevoel weer terug en werden een kwartier voor tijd gevaarlijker en zette wat meer druk op de verdediging van Sportlust. Na een corner werd deze binnen geschoten bij de 2e paal gelukkig stond Ronald daar om de bal tegen te houden maar nadat de bal niet werd weggewerkt viel als nog de 1-1 binnen.







Na de rust kwam Sportlust kwamen de teams fris uit de kleedkamer en werd het echt een wedstrijd met veel tackles en aantal blessures. De scheidsrechter hield de gele kaart continu in zijn hand om de spelers van Voorschoten 1 voor 1 op de bon te slingeren. Helaas viel plotseling ook nog eens de 2-1 er onnodig in. Gelukkig waren de spitsen van Sportlust wat actiever dan de 1e helft en werd er na een goede fysieke actie van Winston de bal in geschoten door Lenneart 2-2. Daarna volgde nog een aantal grote kansen voor Sportlust maar wisten ze niet meer te scoren. Na een heerlijke 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg. De einduitslag 2-2 is niet verkeerd en kunnen we het karwei volgende week afmaken op ons eigen veld!
0-1 Maikel Palm
1-1
2-1
2-2 Lenneart Branger