1100 - 1200 opruimen
1200/1300 vertrek naar Woerden

zaterdag 15 december 2007

Sportlust 3 - Sportlust 2

Voor Sportlust 2 en 3 was de de winterstop een feit maar ondanks stond er nog een amusante wedstrijd op papier namelijk tegenelkaar. Er werd met gemengde gevoelens naar toe geleefd. Zo hield de een zich in op vrijdagavond en ging de ander uit ze dak in de Storm of in Arie. Zelfs de trainer van het 3e kon het zijn “reet roesten” wat er vandaag gebeurde. Ondanks deze gevoelens werd er gewoon gevoetbald om 12 uur op het altijd prachtige veld 3. Na een nog nooit zo nonchalante warming up van 3 en nog velen malen non chalanterer van 2 begon de wedstrijd onder het toezicht van de heer Plomp.

Na het 1e fluitsignaal ging de sportieve knop om bij Sportlust 3 en werd en druk gezet zoals we nog nooit druk hadden gezet. Dit bleek niet voor niks te zijn. Na 5 minuten ontstond al de 1e kans voor Sportlust 3. Deze werd gemist maar al snel bleek dat dit niet de laatste kans zou worden. Een paar minuten later ontstond weer een grote kans en werd deze gemist door Lenneart Branger. Helaas bleken we deze middag erg gemakzuchtig in de afronding te zijn want kort daarop miste ook Raoul Lemoine een grote kans. We bleven maar druk uit oefenen en de gehele 1e helft was voor Sportlust 3. 5 grote kansen waren er en keer op keer kreeg Lenneart, Winston, Martijn, Bart, Joris of Raoul de bal er maar niet in. Ondertussen probeerde Sportlust 3 wat olie op het vuur te gooien door lekker te praten tegen het 2e. Dit resulteerde in een vete tussen Appie (aka klappie) en Ronnie van Oudenallen van het 2e en in de rust kwam deze vete tot een climax en onderstond er een kort geding tussen deze 2 spelers.

Na rust waren er wat veranderingen bij het 2e zo kwam Gijs Lok er in en bracht hij rust in de defensie van het 2e en ook “Mart” L’ami kwam er in die de aanval versterkte. Bij het 3e waren geen wijzigingen en zelfs “Beppie Bouwman” bleef op het doel staan. De tegenstander werd wat gevaarlijker maar Sportlust 3 wist door slim en tactisch voetbal toch voldoende kansen te creëren. 10 minuten na rust was het dan eindelijk raak, na een mooie combinatie op het middenveld kreeg Bart van Oudenallen de bal voor zijn schoenen. Hij had de keeper al zien staan en schoot de bal prachtig over Wouter den Ouden heen 1-0. Sportlust 3 lachte in zijn vuistje en barste van het zelfvertrouwen. Een paar minuten later was het weer raak. Dit keer gaf Bart van Oudenallen de bal mee op Ronald Voorbergen en schoot hij de bal prachtig binnen met zijn linker in de korte hoek 2-0. Sportlust 2 stond er bij en keek erna. Gelukkig gooide ze er niet met de pet na en na een corner kwamen ze toch tot gezien de 2e helft de terechte aansluitings treffer 2-1.

Daarna werd de wedstrijd goed uitgespeeld door Sportlust 3 en smaakte het biertje velen malen lekkerder als het biertje van de mannen van het 2e. In de kleedkamer kreeg Sportlust 3 nog een prachtig compliment van de trainer van de tegenstander. Waarin hij vertelde hoe bijzonder de teamgeest is in het 3e. Mannen van de B-selectie ga zo door!!!

donderdag 13 december 2007

Sportlust 3 - Berkel 2 1-1

Vanwege een hardnekkig weigerende internetverbinding geen eigen verslag geproduceerd, onderstaande van Berkel geeft echter uitstekend de wedstrijd weer. Binnenkort is er wel een review te verwachten van de 1e seizoenshelft!

Berkel 2 neemt punt mee uit Woerden.Het regenachtige weer van de afgelopen week gaf niet veel hoop op het spelen van een voetbalwedstrijd. Maar de voor de in West II vastgestelde wedstrijden werd voor de categorie A geen algehele afgelasting afgeroepen. Sportlust beschikt eveneens over een uitstekend kunstgrasveld en dus ging deze wedstrijd gewoon door.De tegenstander had in zijn vorige wedstrijd koploper Jodan Boys met 4 tegen 1 afgedroogd en Berkel 2 was dus gewaarschuwd. Trainer Gerrit Wijngaard, die wat verlaat op het sportpark verscheen wegens het volgen van een verkeerde auto (tot grote hilariteit onder de spelers), gaf dit bij de bespreking dan ook aan en wilde dan ook dat er uiteraard volop strijd zou worden geleverd met het doel de punten mee naar Berkel te nemen.

Dat Sportlust over een gedegen ploeg beschikt was vanaf het begin duidelijk. Met goed en snel combinatiespel werd direct druk gezet op de verdediging van Berkel die dan ook alle zeilen moest bijzetten om niet op een achterstand te worden gezet. Het spel van Berkel was te onrustig met veel balverlies om het Sportlust ook maar enigszins lastig te maken. De verdedigende taken werden vaak niet goed uitgevoerd en kon Sportlust volop op de aanval blijven spelen. Dit leverde af en toe hachelijke momenten op voor de goal van keeper Bertus, maar met kunst en vliegwerk bleef de 0-0 nog op het scorebord staan. Vooral bij de stilstaande spelsituaties, vrije trappen en corners, leverde dit veel doelgevaar op. Het in de lucht zittende doelpunt voor Sportlust kwam uiteindelijk wel en werd gescoord uit een goede voorzet vanaf de rechterkant die door Johan niet kon worden gepareerd.De bal kwam voor de voeten van de speler van Sportlust die met een diagonaal schot keeper Bertus wist te passeren. Ook na dit doelpunt bleef Sportlust de bovenliggende ploeg maar kon Berkel zich af en toe op de helft van de tegenstander komen met wat kleine mogelijkheden die echter op hun keeper stranden. Met de 1-0 stand gingen we dan ook de rust in.

De 2e helft gaf in eerste instantie hetzelfde speelbeeld maar Berkel bleef toch geloven in hun eigen kunnen en probeerde meer de aanval te zoeken.Resultaten had dit nog niet tot gevolg maar de tegenstander werd toch wat voorzichtiger. Na een kleine 10 minuten in de 2e helft vonden er wat spelerswisselingen plaats die tot gevolg hadden dat er iets meer druk kon worden uitgevoerd. Van beide kanten werd er volledig op de aanval gespeeld en bleef het spel, ondanks diverse onderbrekingen wegens blessures bij de tegenstander, beide kanten opgolven. De verdediging van Berkel die in de 1e helft meer onder druk had gestaan kon nu de aanvallen goed pareren. Sportlust liet wel zien dat het een gedegen en snelle ploeg heeft die kansen kan creëren maar het, voor ons gelukkig, niet kon afmaken. Van Berkelkant werden de aanvallen gevaarlijker en waren we enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Sportlust moest dan ook attent blijven en werd onder druk gezet. Het resultaat werd zichtbaar doordat Marco de 1 tegen 1 kon intikken.

De wedstrijd kon nog alle kanten op maar het was Vincent die met een daverend schot vanaf ong. 25 meter bijna de keeper verraste. Deze redde echter schitterend en bleef het 1 tegen 1. Het weer werd er niet beter op maar beide ploegen bleven ook onder deze omstandigheden goed voetballen met kansen aan beide kanten. Berkel had echter nog de fraaiste kans op een 2e doelpunt toen in een overtal situatie het helaas niet goed werd uitgespeeld (eerder afleggen) en de keeper wederom kon redden.Onder leiding van de uitstekende leidsman werd het eindsignaal bereikt met de 1-1 stand en ging er gelukkig één punt mee naar Berkel.

Sportlust 3 - Jodan Boys 3 4-1

Met een schuin oog was er al een tijdje naar uitgekeken: de koploper Jodan Boys zou begin december op bezoek komen. Een mooi moment om te kijken waar we staan en revanche te nemen voor de onterechte nederlaag in Gouda. Zoals Maurice in de voorbespreking al aangaf zou Jodan Boys toch enigszins met knikkende knieen naar Woerden komen, ondanks het feit dat ze nog ongeslagen waren. Aan het 3e de taak om ze daadwerkelijk op de knieen te krijgen.

De voorbereiding was lekker ontspannen, de broodjes en koffie verzorgd door Winston en Martijn, en een uitgebreide evaluatie van de droppingactiviteiten van de vorige avond. Paar spelers versterkten het 2e dus de basis had hier en daar een verrassinkje, Lennart op 10 en Steven ditmaal linksachter. Helaas was de start van de wedstrijd weer rommelig. De eerste kans van Jodan Boys, na wat zwak verdedigen, was direct raak. Voor de derde week op rij dus met 0-1 achter. Maar geen nood, vorige keren wisten we het om te draaien. Derk vocht heroische duels uit met de lastige spits van de gasten. Martijn probeerde meer door te schuiven. Winston en Rick doken alle gaten in. Lennart zag zijn overijver beloond met geel, maar de toon was gezet. Langzaam kwam Sportlust beter in de wedstrijd.

Zo halverwege de 1e helft kansrijke vrije trap op 20 meter. De beste links- en rechtspoot achter de bal waardoor de keeper twijfelde over zijn muurpostitie. Winston schoot uiteindelijk om de muur in korte hoek waar de verraste goalie de bal er zelf in rommelde: 1-1. De wedstrijd leek opengebroken. Kansen aan beide doelen volgden elkaar op. Jodan Boys claimde een zekere penalty na wat onachtzaamheid tussen Luuk en Derk, maar evenals tegen Vitesse Delft werd dit weggewoven door de scheids. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Ronald zomaar via het achterhoofd van meegekomen captain Martijn in de kruising achter de verbrouwereerde Jodan Boys doelman: 2-1 bij rust, wat een luxe.

Natuurlijk in de rust de opmerkingen dat het nog niet gespeeld was en het moet gezegd Sportlust kwam zeer goed uit de startblokken. Niels Palm ingevallen voor Lennart probeerde direct zijn stempel te drukken door fel te jagen. Iedereen zat er kort op en speelde scherp naar voren. Jodan Boys ging zich meer en meer bezighouden met de scheidsrechter en irritaties richting tegenstander. Maar het gaatje was nog niet geslagen. Daarvoor had vice-cap Ronald iets heel moois in gedachten. Wederom een vrije trap, ditmaal van een metertje of 30, als een streep richting kruising, waar de keeper er nog wat vingers achter kreeg, maar deze was onhoudbaar! Na de 3-1 schoof de koploper een mannetje door en werd de ruimte achterin nog groter.

Helaas wisten de voorwaartsen het niet goed uit te spelen totdat Rick weer aan een karakteristieke solo begon die na enkele tussenstations weer voor zijn voeten kwam: 4-1. Daarna werd weer geprofiteerd van het hebben van een brede en sterke selectie: Bart en Arjan konden moeiteloos Derk en Steven achterin aflossen. Wedstrijd gespeeld al duurde het nog vrij lang voor het laatste fluitsignaal, de euforie was inmiddels al weer wat geluwd. Het was eerder rustig genieten van de volwassen overwinning. Sommigen zullen hierdoor een fijne week op kantoor hebben. Toch een knappe prestatie, serie van 3 overwinningen en voor de 3e keer op rij terugkomen van een achterstand. Iets wat vorig jaar veel meer moeite opleverde. Benieuwd hoe Jodan Boys deze nederlaag gaat ' managen'. Volgende week moet wel gewonnen worden van Berkel zodat tevreden de winterstop kan worden genoten.

zaterdag 1 december 2007

Koploper 2e periode

Heerlijke overwinning vandaag en wel degelijk voor 2e periode. Concurrentie wint ook vrij ruim dus we blijven voorlopig 4e:
01-12-07 15:00 Sportlust'46 3 Jodan Boys 3 4 - 1
01-12-07 12:00 WDS 2 Be Fair 2 4 - 0
01-12-07 12:45 Forum Sport 3 ARC 4 1 - 3
01-12-07 12:30 Vitesse Delft 3 DSVP 2 1 - 4