maandag 26 november 2007

Forum Sport 3 - Sportlust 3

Voor vandaag was de opdracht geen punten verliezen uit bij Forum Sport. Met een brede selectie vertrokken we naar Voorbug om daar de mannen van Forum Sport 3 even pakkie te geven. Met de instelling ging Sportlust ook de wedstrijd in. Dat leidde al gauw tot slordig voetbal en ging Sportlust de duels maar half in. Na een kwartier schudde Forum Sport de mannen uit woerden eens flink wakker door zomaar de 1-0 binnen te schieten. Dit bleek het medicijn te zijn voor Sportlust en iedereen stond weer met beide benen op de grond. Snel daarna kwam Sportlust weer in zijn spel en speelde zij weer even voetbal om je vingers er bij af te likken. 2 minuten na de achterstand kon de afgetrainde Niels Palm de bal makkelijk binnenschuiven door een tactisch overstapje van Martijn Staal 1-1. Kort daarop volgde een knappe actie van Rick van Hattem waarmee hij 4 of 5 verdedigers bezig hield en prachtig steek balletje gaf aan weer Niels Palm die hem mooi de touwen in knalde 1-2. In dezelfde fase waarin Sportlust lekker aan het tikken was kon Raoul Lemoine na een afgestemde vrije trap van Ronald Voorbergen zelfs de 1-3 intikken. Binnen nog geen 8 minuten boog Sportlust een 1-0 achterstand om tot 1-3 en ging het daarna wat nonchalant voetballen. Er werden een aantal grote kansen verprutst bijvoorbeeld door onze Winston van Straaten die een mooi stiftje in zijn gedachten had maar waarbij de keeper moest bukken om de bal op te rapen. Hierdoor kwam Forum Sport zelfs in de gelegenheid om zomaar van uit het niets de 2-3 binnen te koppen.

Na rust werd nog even duidelijk verteld dat we er nog niet waren en dat de beginfase waarin we speelde ronduit slecht was. Er waren geen wissels aan de zijde van Sportlust waardoor we met dezelfde 11 man weer terug keerde op het veld. Al snel kon Sportlust verder weglopen van Forum Sport doordat Niels Palm zijn 3e van de dag kon binnenschieten 2-4. Even later mocht dan ook eindelijk een spits scoren deze middag, het was Rick van Hattem die de 2-5 simpel voor een bijna leeg doel kon binnenschieten. Hij werd na zijn goal gewisseld en zijn vervanger was Robin van de Kreeke. Deze Robin was gretig en wilde graag laten zien wat hij in huis had. Na een mooie pass van Robin van de Kreeke op de inlopende man Ronald Voorbergen dacht Ronald al aan hoe die zal gaan juichen, zijn directe tegenstander dacht hier anders over. Net voordat de bal bij Ronald kwam werd hij onderuit gemaaid door zijn mannetje, de scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen. Winston van Straaten was er als de kippen bij om deze te nemen en faalde ook niet 2-6. Kort daarop was Joris van Donkersgoed al bezig met Sinterklaas aan het spelen door een bal binnen de 16 meter met zijn handen tegen te houden. Ook nu moest de scheidsrechter wel een strafschop geven, Luuk Kastelein dook de andere hoek waardoor de einduitslag 3-6 werd.

Sportlust ging met een lekker overwinning en met 3 punten weer terug naar Woerden.

Moeizame overwinning op Zevenhoven

Na het gelijkspel uit tegen Vitesse Delft 3 moest Sportlust 3 vandaag winnen van Zevenhoven 2 om de rust in het team te bewaren. Van te voren was het al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden tegen de fysieke ploeg van Zevenhoven. Tijdens de bespreking konden we genieten van een lunch verzorgd door Ron & Roel. We kregen de keuze of op het hoofdveld voetballen waar menig speler zijn droom wilde waarmaken door te scoren in de nieuwe netten of voetballen op ons “oude” vertrouwde kunstgrasveld. Iedereen was het er over eens en stemde voor het kunstgras.

De wedstrijd begon slap aan beide kanten. Duels werden te slap ingezet en de opbouw verliep rommelig. Hierdoor kreeg Zevenhoven de kans om via de zijkant een paar keer voor te geven, maar dit bleek echter niet gevaarlijk te zijn aangezien de spits niet aanwezig was binnen de 16. Na een half uurtje voetballen kwam Zevenhoven toch op voorsprong door een klutsbal die werd gemist door de verdediging. Vanaf 1,5 meter kon Zevenhoven binnenschieten 0-1. Toen begon Sportlust hem wel een beetje te knijpen aangezien Sportlust nog geen kans had gecreëerd.

Gelukkig 3 minuten later stuurde Raoul Lemoine Rick van Hattem diep die recht op de keeper afging. De keeper was sneller bij de bal maar maaide volledig over de bal heen. Hierdoor was het voor Rick van Hattem een koud kunstje maar hield iedereen toch nog even zijn hart vast aangezien onze “Schlomo” zulke kansen wel eens eerder verprutste 1-1.

Na rust ging Sportlust beter voetballen door wat omschakelingen in de as en aan de rechterkant. Dit leidde al snel tot grote kansen voor Sportlust en wist invaller Niels Palm een prachtige 2-1 binnen te schieten. 10 minuten later was het alweer Niels Palm die de keeper verraste in de korte hoek 3-1.
Zevenhoven kwam nog terug tot 3-2 maar daarna maakte Lenneart Branger de mooiste van de dag op afleggen van Rick van Hattem door met een prachtige stift de bal over de keeper heen te liften 4-2. Sportlust wist de wedstrijd niet zakelijk uit te voetballen waardoor het onnodig nog 4-3 werd en waardoor Zevenhoven er nog even in geloofde.

Gelukkig bleef het 4-3 en had Sportlust 3 er weer 3 belangrijke punten bij.

Rick van Hattem 1-1
Niels Palm 1-2
Niels Palm 1-3
Lenneart Branger 2-4

zondag 18 november 2007

Linschoten 2 - Sportlust 4 1-5

Een dubbeldikke multimedia editie deze week. Later nieuws van 3 by Ullie. Voor Sportlust 4 stond de uitwedstrijd tegen Linschoten op het program. Menig Sportlust team is hier in het verleden roemloos weggezakt in de zware klei, maar ditmaal een uitstekende prestatie van de Woerdenaren. Vanaf de aftrap het beste van het spel, dit resulteerde in een fraaie goal van Robin vd Kreeke uit een vrije trap, voor de eeuwigheid vastgelegd op camera (let ook op het geouwehoer op de bank):

Daarna werd Linschoten een beetje wakker en gebeurde er ook het een en ander aan de kant van Mark Pels zoals een vrije trap op de lat van de sterspeler van de thuisploeg, maar Sportlust bleef agressief spelen, met name Sander van Hattem, Mark Post op 4, Kreeke en Eduard gingen voorop in de strijd, zie ter illustratie:

Vlak voor rust scoorde Sjaak zijn eerste van de dag na een mooie pass van Eduard, 0-2. De thee en de speech van Patrick in de kleedkamer/portocabin smaakte dus goed. Mark PU was inmiddels al uitgevallen met kramp en Edu zou vlotjes na rust volgen met een dubbele. Ja, ja het Linschotense hoofdveld was zwaar voor de Woerdense kuitjes. In de tweede helft eigenlijk geen moment in gevaar gekomen. Al duurde het nog vrij lang voor de beslissende derde viel. Er was inmiddels lekker doorgewisseld: John Baars tegen zijn oude maten, Frank en Tim namen het middenveld in handen, Wesley ergens voorin. Kreeke bracht een mooie pass van Tim zo voor de voeten van Sjaak: 0-3. Tijs zag zijn mislukte voorzet wonderbaarlijk over de keeper stuiten: 0-4. En Sjaak prikte zijn derde binnen na een goede assist van goodold Guy Bruggeling. De eretreffer van Linschoten was louter voor de statistieken.

Kijk hier voor meer foto's. En hier voor het verslag van teleurgesteld Linschoten.

dinsdag 13 november 2007

Een goede voorbereiding, een goed begin maar een matig resultaat.

De mannen uit woerden mochten na de mooie overwinning op Leonidas zich op gaan maken voor de wedstrijd uit tegen Vitesse Delft 3. Voor het eerst dit seizoen was iedereen op tijd en konden we met een ruime selectie vertrekken aangezien het 4e was afgelast. Helaas moesten we mannen zoals Derk Kelkensberg, Bart van Oudenallen & Rik Kramer afstaan aan het 2e.

De reis naar Delft verliep zo relaxt dat onze reserve spits in sliep viel na vertrek en wakker werd 2 minuten voor dat we bij onze bestemming waren. De warming-up werd gedaan onder leiding van Martijn Staal en iedereen was goed geconcentreerd met de wedstrijd bezig. Vitesse Delft won de toss en koos voor 1e helft wind tegen. De wedstrijd begon en Sportlust kon door middel van de wind in de rug lekker naar voren voetballen en druk zetten op de achterhoede van Vitesse Delft. Na 5 minuten was het al raak voor Sportlust. Nadat de bal via de rechterkant werd ingebracht en weg gewerkt werd door de verdeding van Vitesse Delft belande de bal recht voor de voeten van Ronald Voorbergen. Ronald Voorbergen twijfelde geen moment en schoot de bal goed binnen 0-1. Hierna verzaakte Sportlust de druk te zetten wat ze daarvoor deden en kon Vitesse Delft beter in zijn spel komen. Vlak voor rust leek het erop dat we met een 1-1 tussenstand de pauze in moesten gaan nadat Luuk Kastelein de spits neerhaalde binnen de 16. De scheidsrechter vond het meer op een schwalbe lijken waardoor Luuk en Sportlust goed weg kwamen.

Na de rust kreeg Sportlust het erg zwaar omdat ook Vitesse Delft ging profiteren van de wind. Na een knullig moment tussen Steven Karsemeijer en Ronald Voorbergen werd zomaar de 1-1 onder Luuk Kastelein binnen geschoven. Sportlust herpakte zich goed en door misschien wel 1 van de mooiste aanvallen van dit seizoen met prachtige één twees tussen Joris van Donkersgoed en Niels Palm, belandde uiteindelijk de bal via Lenneart Branger bij de goed invallende Rick van Hattem. Voor hem was het nog maar een koud kunstje om deze bal binnen te schieten 1-2. Het leek erop dat Sportlust de overwinning ging stelen in Delft. Maar helaas na bal verlies op het middenveld werd de bal het strafschopgebied van Sportlust ingepompt. Guy Bruggeling wilde de bal weg werken maar schoot de bal plots tegen zijn eigen arm aan, Penalty oordeelde de scheidsrechter. Luuk Kastelein leek hem aanvankelijk nog er uit te werken maar kwam net 1 millimeter te kort 2-2.

2-2 was de eindstand en een terechte uitslag voor deze zaterdagmiddag.

0-1 Ronald Voorbergen
0-2 Rick van Hattem

Raoul Lemoine

zondag 4 november 2007

Sponsors

Vorig seizoen ontvingen we fraaie nieuwe tenuetjes van de door Johan geregelde sponsors......eh wat staat er ook al weer op onze shirts? O, ja iets met auto's, Jaron en Uittenbogaard. Dit seizoen waren de kousen inmiddels aan vervanging toe en sommige tassen ook. We zijn dan ook zeer verheugd dat inmiddels in beide is voorzien. Enkele weken geleden overhandigde meneer Karsemeijer ons hoogstpersoonlijk vol trots de nieuwe voetbaltassies: Dus voor al uw kaas ga naar kaashandel Karsemeijer Woerden!

En afgelopen zaterdag speelden we in verse witte sokken beschikbaar gesteld door C Van Straaten & Zn Autobekledingsbedrijf (Waar is die website? Klusje voor nummer 11?)
Hoewel enigszins tegen de officiele clubvoorschriften ziet het er fraai uit. Het wordt weer eens tijd voor een fotozaterdag.

Tenslotte een speciale vermelding voor degene die onze tenuetjes elke week weer schoon oplevert (via Gerhard), een soort sponsor in natura dus: mevr. de Jong hulde!

03-11-07 “Nieuwe ronde nieuwe kansen”

Na dat vorige week Jodan Boys er onterecht met de winst van door gingen moest Sportlust 3 zich vandaag op maken tegen het onbekende Leonidas. Trainer Mau deed er alles aan om alle koppies de juiste richting op te krijgen door erg vroeg voor de wedstrijd zijn wekelijkse bespreking te houden. Tijdens de bespreking werden er een aantal spelers direct op scherp gezet. De warming-up verliep uiterst geconcentreerd onder leiding van Vice-Captain Ronald Voorbergen waardoor de mannen van Sportlust met een lekker gevoel de wedstrijd in konden.

Bij de aftrap was het meteen duidelijk wat Sportlust wilde namelijk der op en der over. Er werd door iedereen goed druk gezet op de tegenstander en werden er mooie en snelle combinaties gemaakt. Dit resulteerde binnen 5 minuten tot de 1e kans wat eigenlijk geen kans was. De bal viel op 35 meter met een stuit voor de voeten voor kleine Bartje van Oudenallen. De raakte de leren knikker zo goed waardoor die met een rotgang op doel af ging. Even leek het erop dat het doelpunt van het seizoen ging vallen maar helaas hij raakte volop de paal. Leonidas schrok wakker maar kwam nog niet echt in de wedstrijd. Even later was het Captain Ronald Voorbergen die uithaalde maar de lat raakte, gelukkig was het vlak daarna wel raak. Na een mooie actie van onze nummer 10 Niels Palm legde hij de bal netjes af op de 16 waardoor Ronald Voorbergen netjes de bal binnen schoof 1-0. Voor Sportlust hing er nog geen vuiltje in de lucht waardoor er minder scherp werd gevoetbald. Dit resulteerde in een snelle tegen goal van Leonidas die knap onder Luuk Kastelein werd in geschoten 1-1. Tot de rust zakte het spel wat in maar toch bleef Sportlust de betere ploeg.

In de rust had onze vriendelijke verzorger voor de jonge jochies onder ons wat limonade geregeld. Deze limonade bleek een toverdrankje te zijn want iedereen die ervan dronk ging er beter van voetballen. Na rust werd spits Lenneart Branger weggestuurd en liep hij goed de verdediging eruit hij zag de verre hoek open en schoot hem netjes binnen 1-2. Leonidas wat een aantal geblesseerde en geen wissels meer had geloofde niet meer in overwinning. Er vielen grote gaten op het middenveld waardoor de middenvelders aller ruimte en tijd kregen. Dit werd genadeloos afgestraft door Sportlust. Na een goede actie van Raoul Lemoine legde hij keurig de bal af op Lennaert Branger waardoor hij zijn 2e treffer van de dag kon inschieten 1-3. Ook Ronald Voorbergen mocht na een goed uitgevoerde corner zijn 2e treffer binnen schuiven 1-4. De drift om te scoren begonnen bij iedereen te kriebelen waardoor we met het hele elftal op de helft van de tegenstander speelde. Na weer een goede actie van Raoul Lemoine kon Lennaert Branger de bal binnenschuiven en tekende hij voor zijn 3e treffer van de middag. Ronald Voorbergen kon natuurlijk niet achter blijven en ook hij schoot prachtige zijn 3e goal van de middag binnen. De tegenstander had het helemaal gehad en smeekte de scheidsrechter om af te fluiten. Raoul Lemoine liet nog even zien waar hij bekent om staat door met een prachtige kramp aanval het veld te verlaten. Na 6 á 7 minuten blessuretijd vond ook de scheidsrechter het wel welletjes, Sportlust 6 Leonidas 1.

3 punten voor Sportlust 3 en +5 doelsaldo waardoor Sportlust bovenaan staat voor de nieuwe periode.

Ronald Voorbergen 1-0
Lennaert Branger 2-1
Ronald Voorbergen 3-1
Lennaert Branger 4-1
Lennaert Branger 5-1
Ronald Voorbergen 6-1