1 27-10-2007 ARC 4 - Forum Sport 3 1 - 0
1 27-10-2007 Spirit 3 - Leonidas 2 0 - 2
1 27-10-2007 DSVP 2 - Vitesse Delft 3 2 - 1
1 27-10-2007 Berkel 2 - Zevenhoven 2 1 - 0
1 27-10-2007 Jodan Boys 3 - Sportlust '46 3 3 - 2

verslag?

Siveo 3 - Sportlust 4 1-1

Nu eens een report van het 4e omdat ondergetekende met dit onderdeel van de B-selectie meespeelde. Het was vooraf een echte topper, sommige noemden het al de kampioenswedstrijd. Koploper Siveo ontving het 3e geplaatste Sportlust. Met een grote, sterke selectie arriveerden we op sportpark de Beemd in Zegveld. De zeer ervaren thuisploeg werd in de eerste helft behoorlijk weggetikt door de jonge thuisploeg. Echter veel kansen leverden het niet op mede omdat ze Hans Bregman als extra slot op de deur hadden. Op de counter was Siveo nog het gevaarlijkst met de slimme topscorer Gijs Breedijk. Vroeg in de tweede helft dan toch de bevrijdende openingstreffer. Rick van Hattum stuurde Robin vd Kreeke diep en die kon net zijn schoen tegen de bal zetten: 1-0. Siveo bleef in hetzelfde laffe tempo doorspelen en leek geen moment gevaar te stichten. Maar omdat Sportlust geen gebruik maakte van de geboden ruimtes bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Na wat hulp van de scheidsrechter en obligaat alles of niets spel viel de bal in de kluts dan toch goed. Via de binnenkantpaal kwam Siveo op 1-1. Dit was het sein voor Sportlust om nog eens aan te zetten. De overwinning leek binnen toen Eduard vol uithaalde van buiten de zestien, maar helaas ging deze bal via de paal buiten.

zondag 14 oktober 2007

WDS-Sportlust 4-0

De beentjes zijn weer op de grond. Van plaats vier naar zeven gezakt. En het moet gezegd volledig terecht. Geen moment leek er meer in te zitten op het sportcomplex in Driebruggen. Het 2e van Waarder Driebruggen Samen had zich uitstekend ingesteld op de jongere ploeg uit Woerden. Vlijmscherpe tackels, beetje praten, scheidsrechter inpakken en niks geen opbouw van achter, alle ballen direct hoog naar voren. Totaal anders dus dan de voetballende ploeg ARC van vorige week.

De trainer waarschuwde ons voor de wedstrijd nog voor alles. Hij had het hier immers vaak meegemaakt. Maar heel wat jongens kwamen voor het eerst bij WDS en kennelijk is het moeilijk omschakelen. In de 1e helft bleef de schade nog beperkt tot een buitenspeldoelpunt van WDS. Lennart en Steven hadden nog wat kansen met kopballen, maar echt gevaarlijk werd het niet. De bekende balletjes over 10 meter kwamen niet aan en WDS bleef bikkelen. Als zelfs ervaren kracht Martijn in de tweede helft staat te schutteren door een totaal onnodige handsbal (penalty gestopt Luuk) en onder ballen doorduikt (2-0, 4-0) is het een kansloze zaak. Natuurlijk nog wat gele kaarten voor praten opgelopen en uiteraard bleken net de kaarten van WDS-kant niet op het wedstrijdformulier terecht gekomen te zijn. Maar......thuis pakken we ze.

7-10-07

Na de goede winstpartij van vorige week kregen vandaag de huidige koploper op bezoek. Bij de trainer spookte deze wedstrijd al een week in zijn hoofd en voor de wedstrijd gaf hij al een paar keer aan hoe graag hij vandaag van ARC 4 wilde winnen. Over de tegenstander was bekend dat het een oude ervaren ploeg is wat jarenlang samen heeft gespeeld in het 1e van ARC. We kregen de opdracht om deze "oude mannetjes" niet te laten voetballen anders zouden we helemaal weg getikt worden.

Na de aftrap was het al snel duidelijk dat Sportlust weer met vertrouwen aan de wedstrijd begon. Er werd meteen druk gezet naar voren en er werd leuk gecombineerd. Dit resulteerde al snel in een aantal aardige kansen. Na nog geen 10 minuten begon de ellende al bij ARC door een plotselinge bovenbeen blessure. Hun 1e wissel werd dus al snel gebruikt. Nog geen 10 minuten later had Gerhart de Jong een botsing met het hoofd van de Nummer 10 van ARC en sprong er een wenkbrauwtje open. Dit resulteerde in een 2e wissel en tevens ook hun laatste aangezien ARC maar 2 wissels mee had. Kort daarna maakte Winston van Straaten een lelijke maar wel verdiende 1-0. Vlak voor rust viel ook nog de 2-0 door een goede actie van Lennaert Branger. Even later viel ook nog een speler uit bij de tegenstander waardoor ze nog maar met 10 man op het veld stonden.

Na rust begon Sportlust weer goed aan de wedstrijd en had ook ARC ergens een 11e man opgedoken. Na een paar wissels aan de kant van Sportlust werd er plotseling onrustig gevoetbald en werden er onnodige fouten gemaakt. ARC rook een klein kansje en greep deze met beide handen aan. De technische Spits van ARC liep van de zijkant het strafschopgebied in en ging over de knie bij Derk Kelkensberg. De spits probeerde er een zo mooi mogelijke schwalbe van te maken en blesseerde zichzelf hierbij. De scheidsrechter gaf een penalty en de strafschopnemer stuurde Luuk Kastelein de andere kant op 2-1. ARC ging met 10 man weer verder en Sportlust kreeg voorin alle ruimte maar kon het maar niet afmaken. Robin van de Kreeke kreeg 5 opgelegde schiet kansen maar wist er 0 te benutten. Gelukkig kwam vlak voor het einde de verlossende goal van Rik Kramer 3-1. ARC gaf het op en de scheidsrechter vond het genoeg geweest. Sportlust pakte een keurige 3 punten thuis tegen ARC 4.

Be Fair 2 - Sportlust 3 1-4

Na vorige week het eerste punt gepakt te hebben met 1-1 tegen Spirit, waar onder getekende afwezig was dus geen verslag van kan doen, werd het langzamerhand tijd om een driepunter te scoren. Ieder ander resultaat zou een matige seizoensstart betekenen, zeker met koploper ARC op komst. De tegenstander was echter zeker geen gemakkelijke. Vorig jaar nog werd het kampioenschap verspeeld door een zeer slappe 1-1 tegen het 3e van Be Fair. Nu aantreden tegen het 2e, waar Sportlust 2 het in het verleden ook vaak lastig tegen had.

Be Fair uit dus, das altijd beperkte parkeerplek, matige velden, weinig warmloopruimte, krappe kleedkamers met 2 of 3 andere teams te delen en jaren 70-kantine. Maar ook een plek met goede herinneringen voor Sportlust 3, hier werd immers in het verleden de Amstel Cup gepakt. En ook de laatste wedstrijd op dit complex (ze krijgen een prachtig nieuwe) had een positief resultaat.

Selectie was wat krap, maar de opstelling een vrij logische: Luuk; Gerhart, Martijn (c), Derk, Niels V; Steven, Ronald, Niels P, Rik K; Winston en Lennart. Coach Maurice benadrukte dat we van de start vol voor de winst dienden te gaan. Eerste 15 minuten ging dat vrij aardig, maar gedurende eerste helft kreeg Be Fair meer kansen maar Luuk was scherp vandaag. Vlak voor rust kreeg Lennart een niet te missen kans aangeboden door Ronald, maar koppen is nooit zijn sterkste punt geweest zullen we maar zeggen. Even later Niels Palm nog op de buitenkantpaal maar 0-0 werd de ruststand. Na de thee weer een goede start van Sportlust, maar de goal bleef uit. Echter de roodwitten bleven er in geloven en speelden misschien wel hun sterkste fase van het seizoen. Volledig terecht kreeg de onvermoeibare Winston in de 71e een penalty. Lennart faalde niet. De ontlading was groot, voor het eerst op voorsprong dit seizoen!

Hierna leek het verzet gebroken van Be Fair, uitblinker Luuk zette met een enorme uittrap Winston vrij de keeper, die haalde verwoestend uit: 0-2. Invaller Raoul kon even later alleen op de doelman af voor 0-3 binnen een minuut of zeven. De thuisploeg probeerde nog wel wat en helaas viel uit een vreemde kopbal de tegengoal. Het leek nog even spannend te worden, maar rond de 88e kon Winston alleen op de keeper af voor de 1-4 en tekende zo voor zijn tweede van de dag, nog 18 goals te gaan.... Een knappe en verdiende overwinning waardoor het 3e stijgt van de 10e naar de 5e plaats. Volgende week komt koploper en 'early favourite' ARC 4 op bezoek.