ik heb de optie gevonden waarbij je kan reageren zonder dat een Google account nodig is. Vink Other aan onder je comment, vul je naam in en publish. Zolang Pieter hier niet op komt neem ik aan dat het netjes blijft...

Laat maar weten als je iets weet om op de site zetten. Dongen, heb je bv. nog foto's van Groesbeek??

zaterdag 24 februari 2007

Rohda 2 - Sportlust 3

Deze zaterdag is de tweede keer in een seizoen dat we naar Bodegraven afreizen. Eerste keer dat we er kwamen werden we mooi weer naar huis gestuurd met de mededeling: Het gaat niet door. Dus vandaag de inhaal wedstrijd, en de kans om de 1e periode te pakken, tegen Rohda. Hetzelfde Rohda dat we thuis van het veld hadden geveegd met een 7-2 overwinning.

Wedstrijd moest wederom gewonnen worden om aansluiting te houden met Jodan Boys. Er werd op gehamerd dat we het een stukkie moeilijker zouden krijgen dan in de thuis wedstrijd. De trainer van Rohda zei dat ze nu geen spelers uit het 6e elftal hadden.

We konden gaan warm lopen op het kunstgras veld waar we ook zouden gaan voetballen. Maar op weg naar het kunstgras werden we verwezen naar een knollerig hoofdveld waar we ook zouden voetballen.

De eerste helft kon beginnen, beide elftallen op het veld alleen nog geen scheids. Die zat lekker in de kleedkamer te wachten tot er iemand een stel vlaggen zou brengen. Dit zei natuurlijk weer wat over de beste man dus we konden onze borst nat maken.

De eerste helft begon en de aanval werd gelijk gezocht. Alleen echt tot aan de goal konden we niet echt komen. En wat gebeurd er dan in zo’n wedstrijd, juist dan krijgt Rohda een counter. Bij verlies van sportlust op de 16 van rohda werd de bal snel tot aan de spits gebracht die het op een rennen zetten en vrij beheerst ook afronden. Mark zat er nog aan maar het mocht niet baten.
Nu was het helemaal zaak om snel orde op zaken te stellen. Sportlust richtte zich weer op de aanval wat al snel resulteerde in een goal. Tijdens een corner werd de bal afgeslagen, was het niet dat Stefan met een knap schot van een kleine 14 meter de gelijkmaker binnen schoot.

Tweede helft moesten we wel op zoek naar de goal, maar Rohda bleef gevaarlijk met name op de lange bal naar voren. Snavel die de eerste helft reserve stond kwam in het veld. Maar kon maar een half uurtje genieten van het voetbal. Na een mooie duikeling van de kleine middenvelder van Rohda, die wel meer mooie swalbes en gejank liet zien, kreeg Snavel zijn tweede gele kaart en kon met rood gaan vertrekken.
Hierdoor werd het voor Sportlust nog moeilijker en kreeg Rohda nog meer ruimte.
We kregen nog enkele kansen en de paal werd nog geraakt. Maar uiteindelijk werd het toch 1-1 en dat was denk gezien de hele wedstrijd toch een terechte uitslag.

Op de Rohda site ook een mooi stukje.

Auteur: Sjaak

zaterdag 17 februari 2007

Moerkapelle 2 - Sportlust 3

Vandaag was het de wedstrijd tegen de nummer laatste uit onze competitie. En met de wedstrijd tegen Floreant in ons achterhoofd, Floreant een na laatste 2-1 verloren, hadden we toch wat recht te zetten.

De openings wedstrijd van het seizoen was ook de wedstrijd Sportlust – Moerkapelle en die wonnen de woerdenaren met 3-2. Klinkt minimaal maar in de rust stond het al 3-0.
Het was de laatste wedstrijd in de tweede periode voor Sportlust en bij winst zou het de tweede periode pakken. Dus genoeg redenen om te willen winnen.

Het liep alleen een beetje anders deze middag.

Het begon allemaal een beetje chaotisch en de boys van Woerden moesten even wennen aan het knolleveld. Toch leverde het in de beginfase gelijk een paar gevaarlijke momenten op. Winston kon op doel schieten en Rick had twee aardige kansen op zijn pantoffels maar het bleef 0-0.

Het was aardig frustrerend om te zien dat de rust werd behaald met 0-0.

De tweede helft was weinig beter. Uiteindelijk leverde een hoge voorzet van Raoul op rechts toch een goal op. Raoul gaf de bal hoog voor de pot voor vanaf rechts. De bal kwam voor de voeten van Winston die geen moment twijfelde en de 0-1 binnenschoot.

De verdediging leek de boel tot aan het einde van de wedstrijd schoon te kunnen houden maar een minuut of vijf voor tijd prikte Moerkapelle toch de 1-1 nog binnen. Behoorlijk balend kwam Sportlust van het veld.

Desondanks de zeer matige pot voetbal hield Sportlust er een punt aan over en die was precies genoeg om niet meer te kunnen worden ingehaald in de tweede periode. Ongeacht wat de wedstrijd uit de 1e periode Sportlust-Rohda word hebben we samen met Jodan boys een van de twee periodes.

zaterdag 10 februari 2007

Sportlust 3 – Rohda 2

Vandaag is het tijd om de boel weer eens recht te zetten, verliezen bij Floreant schandalig!!(Alhoewel de Boskopers vandaag met 11-0 winnen bij Reeuwijk!!!)
De gasten op Cromwijk waren vandaag de mannen uit Bodegraven van Rohda. Die we dit seizoen al een paar keer zouden treffen maar door vele aflastingen eindelijk vandaag echt konden tegenkomen!

Na een gesprek met de ploeg en het bekend maken van de opstelling gingen we relax naar het hokkie 3 om om te kleden.
De warming up vond plaats op veldje 5 tussen de blubber, graspollen en sneeuwhopen. Korte ondervraging aan het adres van Johan ‘Opa’ zorgde voor het nodige zelfvertrouwen. Johan had er naar zijn zeggen alle vertrouwen in dat de puntjes in Woerden bleven.

En ‘Opa’ zou gelijk krijgen. De bedoeling was om te proberen Rohda gelijk onder druk te zetten. Dit lukte aardig we zaten fel op de duels wat in de eerste minuten al uitmonde in een goal. De rechtsback kon de druk niet aan en gaf een belabberde pass terug en de oplettende Winston schoot de bal onhoudbaar in de netten.
Niet veel later ontsnapte Winston weer over de linkerkant op het nippertje aan buitenspel en gaf de bal op een presenteer blaadje aan Sjaak die hem er gemakkelijk in kon leggen. 2-0 het kon niet beter!
Dat kon het wel een klutsie bij de een van de zoveel corners, kwam de bal voor de voeten van Derk, die de bal in het dak van de goal joeg. 3-0!

Tegenslagje was een snelle uitbraak van de Bodegravers met een alleen op Mark aflopende spits tot gevolg.
Mark maakte snel zijn doel klein maar kon niet voorkomen dat de 3-1 werd gemaakt. Gelukkig stond Martijn als een ware aanvoeder op en bracht zijn ploeg weer op een ruimere voorsprong door van een kleine 20 meter de 4-1 droog onderkant lat binnen te knallen.

Een vrije trap op de lijn van de 16, bracht in het team van Sportlust een ware creatieveling boven in Ronald Voorbergen. Ik doe of ik schiet en je legt hem af op Winston zei de verdedigende middenvelder. En voila de 5-1 vloog binnen. Rusten met 5-1 is dit seizoen nog niet vaak voorgekomen. Sportlust zit op rozen.

De tweede helft werd uitgevoetbald zonder echte hoogtepunten. Sportlust scoorde nog twee maal via Sjaak en Niels en Rohda scoorde nog een keer tegen er werd gewisseld en Arjen Graafland kreeg nog een prachtige gele kaart voor een mooie tackle.

Floreant 3 - Sportlust 3

Op voorhand wisten we het allemaal zeker de wedstrijd van vanmiddag zou een van de lastigste worden van heel het seizoen. In de thuiswedstrijd waren de mannen van Floreant met een klinkende 11-2 nederlaag terug naar het pittoreske Boskoop gestuurd dus de boys hadden nog wat goed te maken. En vorige week hadden ze nipt verloren van de koploper dus we waren gewaarschuwd.

Na een warmloop half uurtje op een knollenveld moest het er dan maar van komen. De start was goed we zaten de pappies van Boskoop goed fel op de huid en alle ballen vlogen uit en de lucht in. Het eerste kwartier was volkomen voor de Woerdenaren. Het enigste wat Floreant probeerde was counteren, lange bal naar voren en maar hopen. Een vijf mans verdediging hield nog aardig stand.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na een hoge bal richting de helft van Sportlust, deze werd verkeerd behandeld en door een snelle een-twee van de spitsen van Floreant kwamen we 1-0 achter. We proberen van alles om op de 1-1 te komen, maar telkens strandden we op de ikweetniethoeveelmans-verdediging van Floreant. De scheidsrechter van vanmiddag vond heel veel goed. Ernstige overtredingen mochten gemaakt worden.

In de rust werd het elftal duidelijk gemaakt dat het spel echt dramatisch slecht was. De spitsen moesten veel dieper staan en zich niet zo ver laten terugzakken.

De tweede helft begon goed er werd weer lekker druk gezet op de verdediging en met name Jaap den Ouden kleunde er weer als vanouds in. Wat gelijk wat meer gevaar bracht met name door de lucht. De eerste beste kopbal belandde op de lat. Helaas..
Niet veel later werd weer getracht door de lucht Jaap te bereiken maar deze werd door twee armen omarmd en kon niet loskomen om te koppen. De scheids constateerde dit en gaf een penalty. Natuurlijk was er een man van Floreant weer geblesseerd en werd de scheids voor alles uitgemaakt. Ook dit werd toegestaan. Sjaak had de bal op de stip gelegd en wachtte tot iedereen klaar was. Nadat de bal drie keer werd weggetrapt (nota bene ook nog door de waterzakdrager, ook dit vond de scheids leuk!!) verdween de bal in het net. Matig genomen maar toch binnen de palen.1-1!

Sportlust ging door opzoek naar de tweede treffer van de middag. Deze viel ook uit een corner. Een bal in de pot werd op doel geschoten in de buik van de keeper, in tweede instantie schoot Jaap hem in de touwen. Tot ongeloof van heel Sportlust keurde de scheids het doelpunt af!! Voor wat is nu nog een raadsel. Hij gaf de keeper de bal en er werd verder gevoetbald.

En zoals altijd als de goal niet aan de ene kant valt dan valt ie wel aan de andere kant. Balverlies op het middenveld zorgde voor een counter waaruit gescoord werd. Heel sneu 2-1 verloren.