zaterdag 27 januari 2007

Sportlust 3 – Schoonhoven 2

De zaterdag is weer aangebroken en tijd om de wei in te gaan, en ditmaal tegen de boys uit Schoonhoven. Eerder dit seizoen boekte de Woerdense formatie een lekkere 3-0 overwinning op Schoonhovense grond dus we wisten dat we er vanmiddag niet makkelijk vanaf zouden komen.

Tijdens het omkleden kwam “Opa”Johan binnen gesjokt om te vertellen de tweede helft is net begonnen dus doe maar rustig aan. Nee het zal voor het derde eens een keer op schema lopen. Dus tammetjes werden de shirtjes, broekies en sokkies aangetrokken en naar veld 5 gewandeld. Na de warming up in de bagger begaven we ons richting het kunstgras veld.

De wedstrijd begon en Schoonhoven voetbalde zo als we verwachte fel en agressief, iets wat er bij Sportlust nog niet echt in zat. Al na enkele minuten begrepen beide teams dat er helemaal niets getolereerd werd door de scheids. Elke valpartij of tackle waarbij geschreeuwd werd was een vrije trap. Heel vervelend maar het was niet anders…

De wedstrijd was een echte nul- nul wedstrijd was het commentaar van een willekeurige toeschouwer (dhr Sneep) en met deze stand werd de rust ook bereikt. Iets waar het derde niet op zat te wachten. Die wilde de punten in Woerden houden. Trainer Maurice timmerde op enkele punten en Sportlust begon wat gretiger aan de 2e helft.

Dat uiteindelijk ook resulteerde in de 1-0. Door een leuke draai actie van Rik tegen de achterlijn en een goede pass richting Ronald op randje 16 kon de 1-0 worden binnengeschoten. Zo die zit erin, nu maar hopen dat Schoonhoven meer gaat aanzetten zodat Sportlust meer ruimte krijgt. Schoonhoven kwam nog enkele keren voor de goal maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet, op een tikkie terug op mark na dan maargoed.

Uiteindelijk viel een klein kwartier voor tijd ook de 2-0 door een actie over de rechterkant en een mooie strakke voorzet voor de goal kon Stefan door een simpele voetbeweging de Schoonhoven doelman verrassen. Van uit onze kant een ardig matige wedstrijd maar slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen dus uiteindelijk toch tevreden.

Sportlust 3 – Gouda 2

Na een geweldige start van de 2e seizoenshelft vorige week, winst tegen de Jodan Boys was het vandaag zaak om deze lijn door te zetten tegen Gouda. De eerste thuiswedstrijd van dit jaar. Zoals de trainer voor de wedstrijd sprak, verlies je vandaag je punten dan had de winst van vorige week geen enkele zin.

De voorbereiding verliep aardig rustig, kleine voorbespreking, drankie aan de bar, fotootje op het hoofdveld en er kon een warming up gedaan worden op het kunstgras veld en dat is voor het eerst dit seizoen!

Vandaag betraden de Woerdens boys het veld in een blauw tenue omdat Gouda ook in het rood speelt. Maar wennen was het niet want de eerste vijf minuten wisten de Woerdenaren elkaar gemakkelijk te vinden. Wat het gevolg was dat we na een kleine tien minuten al op een 1-0 voor sprong kwamen door een door Winston zelf opgezette en afgeronde aanval. Ter hoogte van het middenveld kreeg Winston de bal en speelde de spits Rik aan die de bal een keer raakte en Winston mooi alleen op de keeper kon lopen en hem links in de hoek schoof. Een verdiende 1-0.
Gouda zette wel aan en probeerde op 1-1 te komen maar juist Sporlust kwam op 2-0 door wederom een doelpunt van Winston.

Gouda probeerde van alles en kwam een paar keer voor de goal maar de pogingen verdwenen naast het doel of konden tegengehouden worden door Mark Pels. Gouda probeerde het vervolgens met schoten uit de tweede lijn en dit had succes. Wel met een klein gelukje maargoed. Van een kleine 20 meter werd er op het Woerden goal geschoten en wat een makkelijke vangbal boven het hoofd van de keeper leek, vloog deze door zijn vingers en de ruststand was 2-1.

In de rust werd er vooral gehamerd op de inzet, we kwamen in vele duels een teentje te kort waar Gouda wel op tijd en agressief de duels aanging en daardoor de duels simpel won. Dus het zelfde spelletje spelen maar met een stuk pittiger spel.

De tweede helft golfde een beetje heen en weer, kansje voor Gouda en voor Sportlust en zo hobbelde de wedstrijd verder. Totdat in de 68e minuut was aangebroken en een voorzet over de rechter kant door de Gouda middenvelder werd binnengewerkt. Zo dan, 2-2 Sportlust stond weer met beide benen op de grond en kon weer overnieuw beginnen.

De trainer bracht Derek Kelkesberg binnen de lijnen die met zijn kracht de bonkige spitsen van Gouda het leven zuur maakten en wisselde de hardwerkende Jaap den Ouden voor Sjaak Haasnoot. Wat binnen vijf minuten goed uitpakte. Niels Palm vocht zich tussen twee verdedigers heen en schoot op de goal door een blok van de keeper belandde de bal voor de voeten van Sjaak die de 3-2 binnenschoot.

Door deze goal moest Gouda wel aanvallen en werden de ruimtes voor Sportlust groter. Wat resulteerde in de derde goal van Winston deze middag, door een mooie solo en passeerbewegingen kwam hij oog in oog met de keeper en passeerde hem in de rechterhoek. Dit betekende dat de drie punten ook deze middag in Woerden bleven en we nog steeds meedoen voor de 1e plek dit seizoen.

1-0Winston van Straten
2-0Winston van Straten